x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Răzvan Cuc acuză Guvernul Cîțu. Vrea să vândă obiective strategice și să devalizeze sistemul de sănătate

Răzvan Cuc acuză Guvernul Cîțu. Vrea să vândă obiective strategice și să devalizeze sistemul de sănătate

19 Iun 2021   •   11:07
Răzvan Cuc acuză Guvernul Cîțu. Vrea să vândă obiective strategice și să devalizeze sistemul de sănătate
Sursa foto: Lucian Alecu

Executivul vrea să vândă unele obiective strategice ale statului la prețuri infime, spune fostul ministru social-democrat al Transporturilor, Răzvan Cuc.

"Gaşca lui Cîţu, cu 'oamenii noi' gata să apese pe butoane, pregăteşte vânzarea pe nimic a unor obiective strategice ale statului român. Pe nimic pentru stat! În condiţiile în care transportul aerian a început să îşi revină după perioada extrem de grea a pandemiei, Ministerul Transporturilor trimite în şomaj tehnic 50% din personalul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA. De ce acum, când zborurile se reiau, Aeroportul 'Henri Coandă' are câteva intervale orare în care este sub presiune, se aglomerează, iar indicatorii economici sunt în creştere? E simplu, când ceva merge prost, se vinde mai ieftin", a scris acesta pe Facebook.

Acesta acuză guvernul că vrea să devalizeze sistemul public de sănătate în favoarea rețelelor private.

"Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă prin care va creşte alocarea de fonduri din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către operatorii privaţi din Sănătate. Adică nu va mai evacua nimeni Spitalul Foişor, pentru că Guvernul va da bani spitalelor private. În loc să pui pe picioare reţeaua de sănătate plătită de toţi românii, Guvernul-foarfecă se pregăteşte să livreze 250 de milioane de euro către privaţii la care au acces numai cei care îşi pot permite. Să fiu bine înţeles: e nevoie şi de servicii private în Sănătate. Dar nu acoperite din banii tuturor! Şi nu în detrimentul sănătăţii publice", a explicat senatorul.

Totodată, miniştrii USRPLUS au prevăzut în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) înființarea unei agenţii care să controleze toate investiţiile din sectorul de sănătate.

"Trecem peste faptul că liberalii nu au citit marele plan scris de ministrul Ghinea, dar o astfel de măsură le asigură celor de la USR accesul la banii pentru construirea celor trei spitale regionale şi a altor 30 de spitale judeţene sau municipale", a mai precizat fostul demnitar.

 

×
Subiecte în articol: psd Răzvan Cuc obiective strategice