Peste 6.000 de angajaţi ai General Motors (GM), plătiţi cu ora, au renunţat la locurile de muncă în cadrul celui mai recent program de plecare voluntară.
General Motors, care a ieşi din faliment în luna iulie, prin vânzarea majorităţii activelor către un grup finanţat de Trezoreria SUA, a anunţat că numărul total al angajaţilor din fabricile din SUA care au primit compensaţii pentru renunţarea la slujbe a ajuns la 48.000, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.
Începând din 2006, circa 66.000 de angajaţi ai GM plătiţi cu ora au plecat din companie în schimbul unor compensaţii sau al unor planuri de pensionare anticipată.
PROBLEME
"Una dintre cele mai dificile acţiuni, necesară pentru obţinerea viabilităţii şi succesului pe termen lung, este reducerea numărului total de angajaţi, atât al salariaţilor, cât şi al celor plătiţi cu ora", a declarat Diana Tremblay, vicepreşedinte al grupului care răspunde de relaţiile de muncă, citat de Reuters. Majoritatea angajaţilor plătiţi cu ora au plecat din companie la 1 august, potrivit GM.