x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Reorganizare la GM: 6.000 de angajaţi au plecat acasă

Reorganizare la GM: 6.000 de angajaţi au plecat acasă

de Daniela Ivan    |    05 Aug 2009   •   00:00

Peste 6.000 de angajaţi ai General Motors (GM), plătiţi cu ora, au renunţat la locurile de muncă în cadrul celui mai recent program de plecare voluntară.

General Motors, care a ieşi din faliment în luna iulie, prin vânzarea majorităţii activelor către un grup finanţat de Trezoreria SUA, a anunţat că numărul total al angajaţilor din fabricile din SUA care au primit compensaţii pentru re­nun­ţa­rea la slujbe a ajuns la 48.000, potrivit agenţiilor in­ter­na­ţi­onale de presă.

Începând din 2006, circa 66.000 de angajaţi ai GM plătiţi cu ora au plecat din companie în schimbul unor compensaţii sau al unor planuri de pensio­nare anticipată.

PROBLEME

"Una dintre cele mai dificile acţiuni, necesară pentru obţinerea viabilităţii şi succesului pe termen lung, este reducerea numărului total de angajaţi, atât al salariaţilor, cât şi al celor plătiţi cu ora", a declarat Diana Tremblay, vicepreşedinte al grupului care răspunde de relaţiile de muncă, citat de Reuters. Majoritatea angajaţilor plătiţi cu ora au plecat din companie la 1 august, potrivit GM.

×
Subiecte în articol: economic restructurarea general motors