x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la doar 25 de ani

Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la doar 25 de ani

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2024   •   19:15
Cum a reușit un tânăr să se pensioneze la doar 25 de ani

Richard Hutton, investitor de la vârsta de 14 ani, a dezvăluit în exclusivitate pentru emisiunea iThink, moderată de Iusti Fudulu la Antena 3 CNN, cum a reușit să se pensioneze la doar 25 de ani, atingând independența financiară.

"Pentru a ajunge la independență financiară, trebuie să investești lunar o parte din salariu. Într-un timp mult mai scurt decât 40 de ani, investiția ta va genera venit suficient pentru a te susține. Eu am reușit să fac asta la 25 de ani, dar am început la 14. A durat un deceniu. Pentru majoritatea oamenilor, cam 10 ani este durata necesară pentru a atinge independența financiară", a explicat Hutton.

Acesta a vorbit personal cu sute de persoane în ultimele luni și a constatat că majoritatea reușesc să devină independenți financiar în aproximativ 10 ani, uneori chiar mai puțin.

„Regula de 5% spune că trebuie să ai un portofoliu suficient de mare încât, retrăgând 5% pe an, să-ți acoperi cheltuielile. De exemplu, dacă ai nevoie de 1000 € pe lună, adică 12.000 € pe an, această sumă trebuie să reprezinte 5% din totalul portofoliului tău. Deci, ai nevoie de un portofoliu de 240.000 €. Când atingi această sumă, poți retrage anual 5% pentru a-ți acoperi cheltuielile", a detaliat investitorul.

Hutton a subliniat că banii nu trebuie să fie cash, ci investiți în ceva care crește cu mai mult de 5% pe an. O concepție greșită este că venitul pasiv trebuie să genereze cashflow sau dividende. "Dacă ai 240.000 € investiți într-o companie care nu plătește dividende, poți vinde câte puțin din acțiuni. Dacă această companie crește cu 15% pe an și tu retragi doar 5%, îți rămâne un surplus de 10%", a explicat el.

Pentru a afla toți pașii necesari pentru a deveni independent financiar în doar 10 ani, urmăriți emisiunea iThink cu Iusti Fudulu la Antena 3 CNN.

×