Viitorul aparţine unei gândiri limpezi, iar România are nevoie de aşa ceva pentru a merge mai departe, a afirmat Clin Georgescu, secretar general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.
“Viitorul aparţine gândirii şi minţii. La ora actuală, 20% din populaţia lumii foloseşte 70% din resursele Terrei, ceea ce nu este deloc îmbucurător. Filosofia mea pentru România este să apelăm la tineri şi intelectuali pentru a avea o ţară normală. România are nevoie de o gândire limpede pentru a merge mai departe”, a spus Georgescu. Acesta este unul dintre numele pe care presa l-a vehiculat în ultima vreme pentru postul de premier al României. Întrebat de ziarişti dacă ar accepta o astfel de funcţie, Georgescu a spus că preferă să-şi continue proiectele în care este implicat.
La sediul Băncii Naţionale a României a avut loc o dezbatere cu tema 'Criza mondială în viziunea lui Aurelio Peccei', la care invitat principal a fost profesorul Roberto Peccei, savant şI fiul fondatorului Clubului de la Roma, Aurelio Peccei. La manifestare au mai participat: academicianul Mircea Maliţa, Florin Georgescu şI Thomas Schauer, directorul Centrului European de Suport al Clubului de la Roma, cu sediul în Viena. “ Este de remarcat că astăzi la 25 de ani de la moartea tatălui meu, sugestiile lui sunt foarte actuale”, a declarat Roberto Pecceli. Tatăl său a enumerat 37 de teme prioritare pentru viitorul omenirii, o listă care este şi astăzi foarte actuală. În cursul vieţii sale, Clubul de la Roma a produs aproape douăzeci de rapoarte prin implicarea unor personalităţI politice economice şI ştiinţifice de prim rang. Astăzi, tradiţia sa este păstrată de fiul său.
Cu ocazia seminarului de la BNR, Clubul de la Roma a lansat în România raportul Economia Albastră-100 de inovaţii. 100 de milioane de locuri de muncă. Româna este prima limbă în care cartea a fost tradusă, dar urmează şi altele. Economia albastră vorbeşte despre inovaţii care vor schimba cu siguranţă obiceiurile noastre de consum şI de producţie”, a declarat Călin Georgescu, reprezentantul României la Clubul de la Roma.
Reprezentanţii acestei instituţii consideră că actuala criză este o reflectare a consumului iraţional şI iresponsabil de resurse şi că există un mare dezechilibru între resurse şI numărul populaţiei de pe glob. Educaţia este o prioritate globală şi reflectă într-un fel limiele interioare ale minţii umane, capacitatea sa de a absorbi informaţia relevantă şI de a genera inovare.