x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Romgaz vrea să împrumute 350 de milioane de euro pentru proiectul din Marea Neagră

Romgaz vrea să împrumute 350 de milioane de euro pentru proiectul din Marea Neagră

27 Sep 2021   •   12:52
Romgaz vrea să împrumute 350 de milioane de euro pentru proiectul din Marea Neagră

Compania națională Romgaz vrea să împrumute 350 de milioane de euro printr-un credit sindicalizat de pe piaţa bancară pentru a cumpăra de la Exxon participaţia gigantului american din proiectul de gaze cu OMV Petrom din Marea Neagră, scrie ZF.

Conform unor surse din piaţă, Romgaz ar trebui să plătească în jur de 1 mi­liard de dolari/euro (peste 4,2-4,9 miliarde de lei) pentru 50% din proiectul din Marea Neagră.

Romgaz avea la jumătatea anului în bilanţ de 3,2 mi­liarde de lei în titluri de stat şi depozite bancare, echiva­lentul a 650 de milioane de euro şi de aceea are nevoie de un împrumut pentru a finanţa tranzacţia cu Exxon.

Exxon vrea să se retragă din proiectul de gaze din Marea Neagră, iar autorităţile române, prin ministrul energiei Virgil Popescu, au dus discuţiile astfel încât Romgaz să cumpere participaţia americanilor.

OMV Petrom, unde statul mai are 20% din acţiuni, va conduce proiectul după plecarea americanilor. Proiectul necesită investiţii de câteva miliarde de euro şi 2-3 ani pentru a aduce gazul în reţea astfel încât să fie vândut.

Mediafax

×
Subiecte în articol: romgaz exxon marea neagră gaze