x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Rovinieta, controlată de STS

Rovinieta, controlată de STS

21 Dec 2010   •   19:19

Compania Naţională de Autostrăzi şi Dru­muri Naţionale din România şi Ser­viciul de Telecomunicaţii Specia­le (STS) vor realiza o reţea securizată de date pentru sistemul de roviniete. Proiectul are scopul de a susţine siste­mul informatic de emitere şi control al rovinietei electronice.

„În vederea sus­ţinerii unui sistem informatic im­ple­mentat la nivelul CNADNR pentru emiterea de roviniete, este necesa­ră realizarea unei reţele de comunica­ţii de date de arie extinsă care să co­necteze centrele de emitere de rovi­nie­te la baza de date centrală a CESTRIN, inclusiv sediul central al CNADNR, Direcţiile Regionale etc.”, po­­trivit unui proiect de hotărâre de gu­­vern, elaborat de Ministerul Trans­­porturilor. În prezent, cola­bo­ra­rea cu un singur operator pentru asi­gu­rarea interconectării instrumen­telor de control al rovinietei gene­rea­ză probleme pentru zonele în care operatorul nu poate oferi servicii sau le oferă la un nivel necorespunzător din punct de vedere tehnic.

STS dispune de resursele necesare pentru sus­ţinerea acestei colaborări, având dez­voltată infrastructura de in­te­r­co­nectare cu toţi furnizorii de ser­vicii de comunicaţii im­por­tanţi, pentru toate tipurile de servicii de comunicaţii fixe şi mobile. Co­mpania de Drumuri a in­trodus la 1 octombrie ro­vinieta elec­­tronică, sis­temul de emi­tere, ges­tiune şi control fiind livrat de con­s­or­ţiul Novensys Corpo­ra­tion/UTI Systems, în baza unui contract de 35,96 milioane de lei, fără TVA.

×
Subiecte în articol: economia