x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scăderi abrupte la Bursa de Valori Bucureşti

Scăderi abrupte la Bursa de Valori Bucureşti

01 Mar 2022   •   20:00
Scăderi abrupte la Bursa de Valori Bucureşti

Scăderi abrupte marţi la Bursa de Valori Bucureşti: Indicele BET, minus 1,8% pe finalul şedinţei. Alro, cea mai mare companie de la BVB cu acţionariat rusesc, scade cu 12,6%. Purcari pierde 6,7%, One United se depreciază cu 5,5%.

BET, indicele de referinţă al bursei locale, se deprecia cu 1,8% spre sfârşitul primei şedinţe de tranzacţionare a lunii martie, arată datele BVB.

Iniţial, indicele a început ziua pe plus, însă a adoptat ulterior traseul principalelor burse europene. La ora publicării ştirii, FTSE 100 din Londra şi CAC 40 din Paris scădeau cu 1,1%, respectiv 3%, conform Investing.com.

Din indicele BET, producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), cea mai mare societate de pe bursa locală cu acţionariat rusesc, scădea cu circa 12,6%. Producătorul de vinuri Purcari (WINE) pierdea 6,7%, în timp ce dezvoltatorul imobiliar One United Properties şi producătorul de materiale de construcţii TeraPlast afişau scăderi de 5,5%, respectiv 4,7%.

Pe piaţa AeRO, grupul de real estate LCS Imobiliar se deprecia cu 9,3%. Acţiunile 2Performant, principalul jucător din piaţa de marketing afiliat din România, şi Agroland Agribusiness pierdeau 8,9% , respectiv 7,2%. Indicele BETAeRO scădea cu 2,7%

Evoluţia de astăzi a pieţelor europene de capital vine pe fondul escaladării conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Marţi, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a declarat că situaţia din Ucraina ar putea duce la „cea mai mare criză de refugiaţi din Europa în acest secol”.

De asemenea, ministrul rus al Apărării a emis marţi un avertisment adresat populaţiei civile privind planul de a efectua atacuri de mare precizie asupra anumitor zone din Kiev.

Tot astăzi, premierul rus, Mihail Mişustin, a anunţat – în contextul sancţiunilor impuse de statele vestice – noi măsuri pentru controlarea capitalului, într-un efort de încetare a retragerii companiilor străine de pe teritoriul Rusiei.

×
Subiecte în articol: bursa de valori bucuresti