x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Şcoală pentru specialiştii în ecografie

Şcoală pentru specialiştii în ecografie

de Diana Scarlat    |    09 Mar 2012   •   21:00
Şcoală pentru specialiştii în ecografie

Evolutia tehnologica face din specializarea permanenta a medicilor, o necesitate, iar pentru ca un diagnostic mai exact inseamna sanse in plus pentru pacienti, cursurile 'Ultrasound Media' pentru ecografie pregatesc specialisti pentru cele mai noi aparate.

Universitatea de Medicina si Far­macie 'Carol Davila' din Bucuresti organizeaza un curs in­ternational in cea mai noua me­toda aparuta pe piata eco­grafiei mondiale, respectiv eco­grafia cu substanta de contrast. 'Spe­ci­alistii de la UMF «Carol Da­vila» si cei de la Ultrasound Media au facut posibil ceea ce pu­tini dintre doctorii romani prac­ticanti ai ecografiei cu subs­tanta de contrast (CEUS) se as­teptau: i-au adus la cursurile ti­nu­te la Bucuresti pe unii dintre cei mai de seama experti din eco­grafia mondiala si europeana, spe­ci­alisti de a caror experienta s-au putut bucura toti cei interesati de acest subdomeniu al radio­logiei', explica dr Corina Popescu.

Acesti specialisti sunt, in majoritatea lor, medici, multi dintre ei fiind totodata si cadre didactice, care au ales ca, pe langa munca zilnica din spitale si universitati, sa-si dedice timpul studiului pentru dezvoltarea noilor tehnologii. Astfel, acestia fac echipa cu dezvoltatorii de softuri ai producatorilor de ecografe si fac posibila adu­cerea in viata cotidiana a colegilor lor de breasla a ultimelor noutati in domeniul ecografiei.

Ecografia cu substanta de contrast se foloseste de cativa ani si in tara noastra si este deosebit de utila in practica zilnica, mai ales in urmarirea pacientilor oncolo­gici si in diagnosticarea di­fe­ri­telor formatiuni-problema de la ecografia standard, ea cas­ti­gand un loc din ce in ce mai im­portant in randul metodelor ima­gistice prin extinderea apli­cabilitatii ei la practic orice organ care poate fi vizualizat prin ecografie standard. Tot ecografia cu contrast ajuta la monitorizarea eficientei tratamentului anticanceros, mai ales in tumorile hepa­tice (cancer primar hepatic sau metastaze), renale sau pancreatice.

La Bucuresti au ajuns, pentru a-i pregati pe specialistii romani, cei mai importanti reprezentanti ai ultrasonografiei mondiale, precum profesorul Peter N. Burns (Universitatea din Toronto) – o somitate in domeniul ecografiei cu substanta de contrast, posesor a patru brevete de inventie pe baza carora functioneaza toate aparatele de ecografie moderne, supranumit de cursantii din Romania 'Regele bulelor'. 'La cursurile de la Bucuresti au fost prezenti specialisti de prima mana din Europa, nume de referinta in ecografia de pe batranul continent si, totodata, aceia care stabilesc liniile directoare in dezvoltarea acestui domeniu, precum prof. dr Paolo Ricci (Universitatea «La Sapienza» din Roma), dr Mirko D’Onofrio (Universitatea din Verona), prof. dr. Francesco Maria Drudi (Universitatea «La Sapienza» din Roma), dr Vito Cantisani (Universitatea «La Sapienza» din Roma), dr Maria Franca Meloni (Universitatea «Bicocca» din Milano), prof. dr Fabrizio Calliada (Universitatea din Pavia) si multi altii', mai spune dr Corina Popescu.

Toti acesti specialisti sunt renumiti pentru cercetarile in zona lor de specialitate si pentru materialele publicate in cele mai prestigioase reviste stiintifice din intreaga lume.

×
Subiecte în articol: economia