ECONOMIC
Guvernul va schimba conducerea autoritatilor de reglementare in domeniul gazelor si a energiei, precum si conducerea SN Nuclearelectrica. Astfel, institutiile din domeniul energetic se politizeaza, in fruntea acestora fiind adusi membri ai PNL si PD.
Guvernul vrea sa schimbe conducerea autoritatilor de reglementare in domeniul gazelor si al energiei, precum si conducerea SN Nuclearelectrica. Astfel, institutiile din domeniul energetic se politizeaza, in fruntea acestora fiind adusi membri ai PNL si PD.
IOHANNA ONACA PURDEA
PRESIUNI. PNL vrea sa-l schimbe pe Ion Rotaru, specialist in energie nucleara, cu Mihai Prisacaru, versat in scandaluri
|
Aceste schimbari vor fi facute pe criterii politice, iar o parte dintre acesti directori si presedinti vor fi inlocuiti cu membri ai Partidului National Liberal. Presedintele ANRGN, Dan Pantilie, va fi inlocuit cu Stefan Cozmeanu, director al sucursalei de Distributie de Gaze Alba, in timp ce conducerea ANRE va fi preluata de un reprezentant al Partidului Democrat.
CONTROVERSA. Ioan Rotaru, directorul societatii Nuclearelectrica, ar putea fi inlocuit cu Mihai Prisacaru. Pana in august 2004 acesta s-a aflat la conducerea Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR). La jumatatea anului trecut, Prisacaru a fost demis din functie printr-o decizie a Guvernului, motivul oficial fiind neregulile constatate in activitatea institutiei. La acea vreme, surse din sistem au declarat ca motivul demiterii ar fi fost de fapt "temperamentul cu care impricinatul a abordat campania energica de control al centralelor termice individuale". In prezent, Prisacaru este director adjunct in cadrul ISCIR. Potrivit unor surse din sectorul energetic, Prisacaru s-a aflat la un moment dat in conflict de interese vizavi de activitatea pe care o desfasura, fiind reprezentantul Ministerului Economiei in Adunarea Generala a Actionarilor de la Nuclearelectrica, in timp ce societatea pe care o conducea era abilitata sa efectueze controale la centrala de la Cernavoda. "La conducerea acestor societati si autoritati se afla niste profesionisti, care sunt acolo de mult timp. Poate la Nuclearelectrica s-ar fi putut gasi o solutie sa fie adusi tot oameni din interiorul societatii, care cunosc bine regulile si instructiunile. Prin aceste schimbari vor avea de suferit domeniile respective si societatile", ne-au declarat sursele citate.
Citește pe Antena3.ro