x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Servicii de contabilitate tradiționale vs online – află avantajele unei companii digitalizate!

Servicii de contabilitate tradiționale vs online – află avantajele unei companii digitalizate!

29 Dec 2022   •   22:30
Servicii de contabilitate tradiționale vs online – află avantajele unei companii digitalizate!

Contabilitatea este un domeniu de activitate apărut în urmă cu foarte mult timp și care și-a demonstrat eficiența și importanța în fața antreprenorilor. Odată cu avansul tehnologic, societatea s-a dezvoltat într-un mod rapid și semnificativ, iar, astfel, și contabilitatea s-a bucurat de schimbări importante. În special în ultimii ani, au apărut tot mai multe modalități prin care procesele contabile au putut fi eficientizate.

Astăzi, antreprenorii au posibilitatea de a opta pentru servicii de contabilitate care funcționează pe baza unui sistem digitalizat, cu ajutorul căruia nu mai este nevoie de o interacțiune fizică între companie și client. Contabilitatea online se caracterizează prin faptul că tu, ca antreprenor, ai control total asupra afacerii tale, fiind la doar câteva click-uri distanță de toate datele despre firma ta, disponibile pe telefonul mobil și în portalul web, în timp ce ai la dispoziție un expert contabil dedicat care se ocupă de afacerea ta.

Dacă încă mai ești sceptic când vine vorba despre tehnologizarea serviciilor de contabilitate, îți vom prezenta o comparație cu cele tradiționale, iar, astfel, vei observa avantajele certe ale sistemului online.

Timp salvat

Timpul este cea mai de preț avere a unui om, cu atât mai mult cu cât este vorba despre un antreprenor care conduce și este responsabil pentru un număr mare de oameni. În mod tradițional, pentru a beneficia de servicii de calitate, erai nevoit să te deplasezi, de fiecare dată, la sediul firmei de contabilitate, fie pentru a depune documente, fie pentru a cere o informație sau un sfat.

Acum, cu ajutorul sistemului online, poți să transmiți acte prin simpla fotografiere a acestora, cu ajutorul unei aplicații, fără să mai fie nevoie să străbați orașul pentru a ajunge la biroul contabilului. Mai puține hârtii, mai puține drumuri efectuate, mai puțin timp pierdut, mai puțini bani cheltuiți în mod inutil!

Contabilitate mai precisă și mai sigură

Într-o firmă clasică ce oferă servicii de contabilitate, experții contabili erau nevoiți să facă foarte multe eforturi într-o fereastră de timp foarte mică, ceea ce creștea probabilitatea ca în rezultatele muncii lor să se strecoare greșeli. În mediul online, totul este mai simplu, căci o firmă de contabilitate online apelează la inteligența artificială, iar aceasta vine în sprijinul experților contabili dedicați activității clienților. Tehnologia nu va da niciodată greș și îți oferă siguranța că toate informațiile expuse în aplicație sau în portalul web sunt precise.

Control total asupra afacerii tale

Dacă apelezi la o firmă de contabilitate ce oferă servicii digitale, riscul ca anumite documente importante ale companiei tale să se piardă nu există. Oricând și de oriunde, poți accesa rapoarte de management și arhiva electronică cu toate actele firmei tale, puse la dispoziție în aplicație sau în portalul web. Toate aceste informații sunt expuse într-un limbaj antreprenorial, nu contabil, astfel încât să fie ușor de înțeles.

Contabilitatea tradițională implică interacțiunea cu experți care folosesc deseori un limbaj de specialitate, greu de înțeles de antreprenorii care sunt preocupați, firesc, doar de dezvoltarea și promovarea produsului lor și de vânzări. Însă cu ajutorul unor servicii de contabilitate online, reușești să înțelegi toate detaliile importante despre compania ta și, implicit, să deții control total asupra business-ului.

Ce îți poți dori mai mult decât servicii contabile care nu implică deplasarea prin oraș, interacțiunea cu alte persoane doar atunci când au ele timp, nu când ai tu nevoie și bani cheltuiți inutil? Alege servicii de contabilitate care țin pasul cu progresul tehnologic, pentru ca tu să nu fii nevoit să te preocupi de alte aspecte, în afară de cele care țin de antreprenoriat!

 

×
Subiecte în articol: contabilitate online digitalizare