x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ŞOMAJ/Piaţa muncii intră înscădere accentuată

ŞOMAJ/Piaţa muncii intră înscădere accentuată

de Diana Scarlat    |    10 Dec 2008   •   00:00

Ultimul studiu realizat de Manpower România nu este deloc încurajator pentru cei care caută un loc de muncă. Raportul lansat ieri evidenţiază o previziune de angajare în continuă scădere pentru perioada imediat următoare.



58% dintre angajatorii români chestionaţi nu se aşteaptă la modificări în privinţa activităţii de angajare în primul trimestru al anului 2009. Numai 28% dintre angajatori sunt optimişti, aşteptând o creştere a ritmului de angajare în aceeaşi perioadă. Diferenţa este colosală faţă de trimestrul doi al anului 2008, când acelaşi studiu arăta că 43% dintre angajatorii din România intenţionau să crească numărul de angajaţi în trimestrul care urma şi numai 7% dintre angajatori se aşteptau la o scădere a activităţii de angajare. Astfel, Previziunea Netă de angajare pentru trimestrul unu al anului 2009 se situează încă la o valoare pozitivă, de +16%, dar reprezintă mai puţin de jumătate faţă de trimestrul doi al anului 2008, +36%.
Studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă pentru trimestrul unu al anului 2009 a fost realizat prin intervievarea unui eşantion reprezentativ de 750 de angajatori din România. Toţi participanţii la acest studiu au fost întrebaţi: “Cum anticipaţi evoluţia angajărilor totale în locaţia dumneavoastră pe durata a trei luni, până la sfârşitul lunii martie 2009, în raport cu trimestrul actual?”. Manpower Inc. este lider mondial în industria serviciilor de resurse umane. Compania a fost înfiinţată cu 60 de ani în urmă, are deja 4.500 de birouri în 78 de ţări şi teritorii, satisfăcând anual cerinţele a 400.000 de clienţi.

×
Subiecte în articol: economic