x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

03 Dec 2008   •   00:00

BIROURI: Reducerea ritmului de construcţie sau îngheţarea finalizării unor proiecte office va atrage o creştere a chiriilor pentru sediile firmelor.



"Dacă din 2009 piaţa financiară nu se va stabiliza, există şanse foarte mari ca proiectele în fază foarte incipientă de dezvoltare să nu se concretizeze. Finanţarea foarte scumpă şi garanţiile mari solicitate de bănci, ar putea micşora considerabil stocul de spaţii office aşteptat pentru anul viitor", se arată într-un studiu al companiei imobiliare EuroMetropola. Încă din vară s-a observat că multe companii sunt mai reţinute în privinţa planurilor de extindere a activităţii. (Daniela Ivan)

APROBĂRI DE LA BNR
Managerii din eşalonul doi al băncilor comerciale, cum ar fi directorii direcţiilor de trezorerie şi arbitraj sau managementul riscului, vor fi aprobaţi de BNR. Banca centrală doreşte modificarea legii privind instituţiile de credit, astfel încât posturile pentru care băncile vor solicita aprobarea de la BNR să fie cele de directori la departamentele sau direcţiile de trezorerie şi arbitraj, audit intern, creditare, retail şi corporate, managementul riscului, precum şi contabilitate. În octombrie, mai mulţi oficiali ai BNR au vorbit de o încercare de manipulare a pieţei din partea dealerilor băncilor, pe fondul atacului asupra leului. (D. Ivan)

CCIR ŞI-A CĂŞTIGAT SEDIUL
Sediul Bibliotecii Naţionale a fost retrocedat Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a retrocedat CCIB actualul sediu al Bibliotecii Naţionale, care va mai putea funcţiona pentru o perioadă de cinci ani în această clădire, chiria fiind plătită de Ministerul Culturii şi Cultelor. Decizia este definitivă şi irevocabilă, precizează CCIB.
"Este un act de dreptate, prin care se legiferează recuperarea patrimoniului istoric de către Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti", a declarat, în comunicat, Sorin Dimitriu (foto), preşedintele CCIB. (D. Ivan)

×
Subiecte în articol: economic