x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

06 Dec 2008   •   00:00

MAJORARE: Agricultorii ar putea cheltui peste 2.370 de lei pe hectar anul viitor pentru producţia în sectorul vegetal, în condiţiile în care în 2008 costurile au variat între 1.700 şi 2.100 de lei, potrivit estimărilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România.



Anul viitor, cheltuielile ar putea urca cu un procent cuprins între 15% şi 40%, în funcţie de zonă şi culturi. "Anul acesta, cheltuielile pentru lucrările agricole au fost de 1.700-2.100 de lei pe hectar în funcţie de zonă şi de cultură agricolă. Anul viitor, cheltuielile se vor majora, mai ales din cauza creşterii preţurilor la seminţe şi îngrăşăminte", a declarat Viorel Matei.

REZULTATE
Planul autorităţilor americane de susţinere a sectorului bancar cu fonduri de 700 de miliarde de dolari a reuşit să stabilizeze pieţele financiare, a declarat Neel Kashkari, reprezentantul Trezoreriei SUA. "Nu am lăsat sistemul să se prăbuşească. Aceasta este cea mai directă şi importantă informaţie. Ştim că sistemul este mai sigur decât atunci când Congresul a aprobat programul", a spus Kashkari. Congresul SUA a autorizat Trezoreria să aloce 700 de miliarde de dolari la începutul lui octombrie, pentru a susţine un plan de stabilizare a sectorului financiar, grav afectat de criza declanşată de problemele de pe piaţa creditelor.

PRELUARE
Banca franceză Credit Mutuel-CIC a finalizat preluarea Citibank Germania, subsidiară a grupului american Citigroup, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 5,2 miliarde de euro. Grupul american încearcă să vândă active în valoare de sute de miliarde de dolari pentru a acoperi pierderile provocate de creditele subprime. "Tranzacţia este un alt pas strategic care consolidează capitalul Citigroup şi ne permite reorientarea capitalului către oportunităţi cu şanse de dezvoltare", a declarat preşedintele băncii americane, Vikram Pandit. Citibank Germania deţine o cotă de 7% din piaţa locală.

×
Subiecte în articol: economic