x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

10 Dec 2008   •   00:00

NEGOCIERI: Guvernul regional al Bavariei, acolo unde se află sediul central al constructorului auto BMW, plănuieşte o întâlnire specială pe tema domeniului auto, sector afectat puternic de scăderea cererii, notează cotidianul Bild.

Întâlnirea dorită mai ales de preşedintele landului, Horst Seehofer, ar trebui să reunească în luna ianuarie directori ai companiilor auto, precum şi reprezentanţi sindicali, mai scrie Bild, care citează surse apropiate din piaţă. Data vehiculată pentru acest summit este  20 ianuarie 2009. Germania a înregistrat în 2008 cel mai mic nivel la vânzările de maşini din ultimii 18 ani.

FIRMELE NU MAI AU BANI
Numărul de întârzieri la plată al companiilor s-a dublat în luna noiembrie, potrivit datelor agenţiei de evaluare financiară Coface. Mai mult de 60% din incidentele de neplată provin din sectorul construcţiilor, fiind urmate la mare distanţă de sectoarele de distribuţie a bunurilor de larg consum şi de sectorul IT. Este un semn al agravării crizei în România. Numai în lunile octombrie şi noiembrie s-au deschis aproape 2.000 de noi proceduri de insolvenţă. “Îngrijorător este că în foarte multe cazuri incidentele sunt înregistrate de companii care în anul 2007 prezentau situaţii financiare bune”, se arată în comunicatul Coface.

CONCEDIERI
Gigantul japonez de electronice Sony şochează prin anunţarea unui vast plan de restructurare a companiei, ca măsură împotriva efectelor devastatoare ale crizei economice mondiale. Planul prevede trimiterea acasă a 8.000 de angajaţi, revizuirea proiectelor de investiţii şi oprirea activităţilor nerentabile. Pe termen scurt Sony a hotărât scăderea producţiei şi reducerea cheltuielilor de funcţionare, iar pe termen mediu a convenit reducerea cu 30% a investiţiilor. Compania a renunţat deja la alţi 8.000 de angajaţi care aveau încheiate contracte pe termen determinat. (Diana Grădinariu)

×
Subiecte în articol: economic