x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri

11 Dec 2008   •   00:00

TITLURI DE STAT: Finanţele au vândut toată emisiunea de certificate de trezorerie, la un randament-record de 14,22%.

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) a vândut ieri certificate de trezorerie cu scadenţa la şase luni de 1,03 miliarde de lei, uşor peste valoarea planificată, de un miliard de lei, la un randament mediu de 14,22%, un nou maxim al ultimilor ani pentru acest tip de titluri. “Au fost adjudecate toate cererile băncilor care prevedeau un randament de până la 14,25%. Valoarea programată a fost uşor depăşită, întrucât aceste sume se înscriau în limita randamentului maxim”, a declarat directorul Trezoreriei, Ştefan Nanu. (D.I)

EUROCHAMBRES
Antreprenorii români sunt printre cei mai optimişti din Europa cu privire la evoluţia afacerilor în 2009, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Camerelor de Comerţ şi Industrie Eurochambres. România se poziţionează pe prima poziţie în ceea ce priveşte previziunile oamenilor de afaceri privind evoluţia companiilor în 2009. Şi în ceea ce priveşte evoluţia cifrei de afaceri din 2009, românii au fost cei mai optimişti dintre cei 70.000 de antreprenori din ţările europene intervievate pentru realizarea sondajului. Peste 60% dintre antreprenorii români estimează pentru 2009 afaceri superioare celor din 2008. (F.Z.)

REVIZUIREA CREDITĂRII
Bancherii vor prezenta Băncii Naţionale a României (BNR) propunerile pentru normele de creditare a persoanelor fizice. “Vom prezenta săptămâna viitoare la BNR un material cu propunerile băncilor pentru normele privind creditarea. O chestiune sigură este că vom solicita separarea în regulament a creditelor ipotecare de cele de consum şi a creditelor cu garanţie de cele negarantate”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea (foto). El a mai precizat că a transmis propunerile către Ministerul de Finanţe şi BNR, urmând ca, săptămâna viitoare să aibă loc discuţii cu banca centrală. (D. Ivan)

×
Subiecte în articol: economic