x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

10 Dec 2009   •   00:00

10 decembrie 2009

INSOLVENŢĂ
Flamingo a solicitat instanţei protecţie faţă de creditori, prin declanşarea procedurii de reorganizare judiciară, după ce ING Bank a început executarea silită a stocurilor. "Flamingo este o companie restructurată, cu o structură de costuri optimizată, dar căreia îi lipsesc lichidităţile necesare depăşirii unei scăderi a pieţei de profil de 50%", a declarat directorul general adjunct al retailerului, Adrian Olteanu. El a adăugat că, sub protecţia legii insolvenţei, compania va putea să-şi continue planul de reorganizare. Compania a demarat o emisiunea de obligaţiuni în valoare de 7 milioane de euro, sumă considerată suficientă pentru continuarea activităţii. (Florina Zăinescu)

PRIME ÎN SCĂDERE
Criza taie primele de Crăciun. Conform unui studiu realizat de compania Paylogic, aproape jumătate din firmele româneşti nu vor mai acorda angajaţilor premiile de Sărbători în acest an. Doar 54,6% din cele 86 de companii participante la studiu
au declarat că vor acorda prime anul acesta, dar nici una nu mai acordă cel de-al 13-lea salariu. Dintre cei 11.487 de angajaţi, aproximativ 6.600 vor primi prima anul acesta, faţăde 10.742 din 14.423 anul trecut. Şi sumele acordate ca primă au scăzut cu 69%. (Diana Scarlat)

×
Subiecte în articol: economic