x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

17 Dec 2009   •   00:00

17 decembrie 2009

FOAME MARE LA BUGET
Guvernul mizează pe 1,6 milioane de euro la buget din eliberarea contra cost a permiselor de muncă pentru străini. Guvernul a stabilit că România va elibera în 2010, pentru cetăţenii străini noneuropeni, 8.000 de permise de muncă, similar plafonului pentru 2009. Şi cum foamea de bani la buget este mare, Executivul interimar şi-a făcut calculul că emiterea acestor documente va creşte veniturile bugetare cu 1,6 milioane de euro. Rămâne de văzut însă dacă socoteala Guvernului va deveni realitate, în condiţiile în care în 2009, până la 12 noiembrie, au fost eliberate 3.620 de autorizaţii de muncă. (F.Z.)

BANI PENTRU IMM
Doar 14% din bugetul pentru fondurile structurale pentru proiecte de investiţii a fost alocat de Ministerul pentru IMM-uri unui număr de 74 de companii câştigătoare.
Contractele au fost semnate ieri, în cadrul unei conferinţe organizate de minister. Cele mai multe companii care au accesat fondurile structurale activează în domeniul construcţiilor. Un beneficiar eligibil, adică o firmă mică sau mijlocie cu o vechime de minimum un an, cu minimum zece angajaţi şi fără pierderi sau datorii, poate obţine prin intermediul sprijinului financiar până la 1 milion de lei pentru investiţii. (Irina Crudu)

×
Subiecte în articol: economic