x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Feb 2010   •   00:00

25 februarie 2010



BENZINĂ MAI SCUMPĂ
Rompetrol a scumpit ieri benzina şi motorina cu şase bani pe litru, după ce luni şi Petrom a scumpit preţul carburanţilor, tot cu şase bani. Benzinele Efix 95 şi Alto 101 costă 4,21 lei pe litru, respectiv 4,82 lei pe litru. Noile preţuri ale motorinelor Efix şi Alto 55 sunt 4,04 lei litru, respectiv 4,33 lei pe litru. La Petrom, preţul de referinţă urcă la 4,02 lei/litru - benzină premium fără plumb 10 ppm, 4,39 lei - benzină Top Premium fără plumb 99+, 4,16 lei/litru - benzină OMV Carrera 95, 4,79 lei/litru - benzină OMV Carrera 100.

CITY MALL, DE VÂNZARE
Fondul australian APN/UKA European Retail Trust a scos la vânzare City Mall din Bucureşti, după ce anul trecut a generat venituri din chirii în scădere cu 50% faţă de 2008. "Nu am primit nici o ofertă care să se încadreze într-o limită rezonabilă de preţ", se arată în raportul financiar al proprietarului. City Mall a fost evaluat în decembrie la 32,9 milioane de euro, ceea ce reprezintă o treime din suma plătită pentru achiziţia centrului comercial. Fondul australian este al treilea proprietar al City Mall, preluat la sfârşitul lui 2006 pentru 103,5 milioane de euro. (D.I.)

DISPONIBILIZĂRI
Autorităţile nu au stabilit un număr de disponibilizări în sectorul public prin care să scadă cheltuielile de personal cu 0,2% din PIB, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu. "Nu este vorba de un număr de posturi. Una este să reduci două posturi cu salarii mari şi alta să...", a spus Vlădescu, fără să dea detalii privind condiţiile din scrisoarea de intenţie. El a precizat însă că toate prevederile din ultima înţelegere cu experţii FMI vor fi clarificate într-o conferinţă, pe care o va organiza săptămâna viitoare.

INAUGURARE
Astăzi se va deschide centrul comercial Sun Plaza în zona Piaţa Sudului din Capitală. Din totalul de 130 de spaţii, doar 14 nu au fost închiriate, iar 80% din spaţii vor fi gata pentru lansare încă de astăzi. Printre magazinele a căror amenajare va fi finalizată după 25 februarie se numără Debenhams, New Yorker, Hervis, Humanic, Koton, Starbuks, McDonalds şi Cinema City, ultimul urmând să fie lansat la 28 aprilie. Sun Plaza este cel mai mare centru comercial din România, cu o suprafaţă cons-truită de 210.000 metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: economic