x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

de Elena Stan    |    02 Mar 2010   •   00:00

2 martie 2010



UDREA, PREMIANTĂ
Ministrul Dezvotării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a câştigat zilele trecute un premiu pentru implementarea legii tichetelor de vacanţă. Aceasta a primit premiul deşi 56,5% dintre români nu au auzit de tichetele de vacanţă, iar 95,2% dintre români nu au beneficiat în 2009 de tichete de vacanţă, potrivit studiului Insomar, comandat de
Ministerul Turismului şi plătit din banii publici. Dintre cei 4,7% care au beneficiat, circa 80% le-au primit de la firma la care lucrează. Premiul a fost acordat de firma de consultanţă turistică besttourism.ro şi a constat în acordarea unei diplome şi promovare pe site-ul firmei în valoare de 10.000 de euro.

CENTURA DE SUD
Consorţiul WSP Grup/IPTANA va încasa 2,14 milioane de lei, fără TVA, pentru supervizarea lucrărilor de lărgire la patru benzi a unui tronson de zece kilometri din partea de sud a Centurii Bucureşti. Durata contractului este de 84 de luni, din care 24 luni reprezintă perioada de execuţie a lucrărilor, iar 60 de luni reprezintă garanţia, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Lucrările de execuţie pentru acest tronson, de 26,86 milioane de euro, au fost atribuite consorţiului format din firmele Euroconstruct Trading '98 şi Romstrade. Termenul de finalizare a fost prelungit cu un an, până în 2012.

CAZARE IEFTINĂ
Deprecierea leului în raport cu euro, reducerea tarifului mediu de cazare cu 27% şi a gradului de ocupare cu 16%, din cauza crizei, au determinat, anul trecut, o scădere cu 38% a venitului mediu pe cameră la hotelurile din Capitală. Tariful mediu de cazare, calculat în euro, a scăzut în 2009 de la circa 120 de euro la puţin peste 80 de euro, potrivit firmei de consultanţă CB Richard Ellis (CBRE)-Eurisko. Anul trecut, numărul de sosiri în hotelurile din Bucureşti a scăzut cu 5%, de la 950.000 la circa 900.000, nivelul fiind similar celui din 2007. De asemenea, numărul de înnoptări a scăzut cu peste 15%, de la 2 milioane la aproximativ 1,7 milioane.

×
Subiecte în articol: economic