x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Mai 2010   •   00:00

4 mai 2010

BĂNCILE IES DIN CRIZĂ
Sistemul bancar a reuşit să de­pă­şească criza şi a obţinut un profit de 100 milioane de euro, în pri­mul trimestru din acest an. Este un semn pozitiv, pentru că acest câş­tig obţinut în trei luni este ju­mă­tate din întreg profitul din 2009. Anul trecut, după primul tri­mes­tru, băncile au înregistrat pierderi de 50 milioane de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a Ro­mâ­ni­ei. (D. Ivan)

CFR, EXECUTATĂ SILIT
Un cămin muncitoresc, un club, o clădire nouă cu cinci etaje, toate amplasate pe un teren de 5.669 mp, aparţinând Regionalei CFR Braşov, vor fi scoase la licitaţie joi, pentru a treia oară, în vederea recuperării datoriilor pe care compania le are la Electrica Transilvania Sud Braşov. Regionala CFR Braşov, care cuprinde judeţele Covasna, Harghita, Sibiu, Alba, Mureş şi Braşov, a acumulat, începând din 2007, o datorie de 280 de milioane de lei la Electrica Transilvania Sud, fiind la această dată cel mai mare datornic. (E.S.)

NOU MAXIM ISTORIC
Rezerva valutară a BNR a ajuns la 2,39 de miliarde de euro şi a atins un nou maxim istoric pentru a treia lună consecutiv. În luna apri­lie a crescut cu 350 de milioane de euro în condiţiile unor intrări de 1,37 de miliarde de euro şi a unor ie­şiri de 1,02 miliarde de euro. Ba­nii au intrat din alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor, mo­dificarea rezervelor minime în valută ale băncilor şi altele.

×
Subiecte în articol: economic