x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Strategie - Aeroportul Otopeni va avea si hotel

Strategie - Aeroportul Otopeni va avea si hotel

de Elena Stan    |    01 Aug 2008   •   00:00

Euroconstruct Trading ’98 si agentia imobiliara Aria House au depus la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) declaratii de intentie pentru asocierea in participatiune cu societatea care administreaza aeroportul pentru construirea unui hotel de cel putin patru stele.



Euroconstruct Trading ’98 şi agenţia imobiliară Aria House au depus la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) declaraţii de intenţie pentru asocierea în participaţiune cu societatea care administrează aeroportul pentru construirea unui hotel de cel puţin patru stele.

"Forma de colaborare dintre AIHCB şi firmele interesate, aprobată în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), este de asociere în participaţiune pentru un hotel care să aibă categoria de minimum patru stele. Varianta de finanţare a hotelului nu a fost încă stabilită, deoarece proiectul este în stadiu incipient", a declarat Gabriel Ţară, directorul general al AIHCB. Studiul de fezabilitate va fi realizat după selecţionarea unui potenţial investitor, prin procedura legală de atribuire a unui contract. "Am fost la întîlnire cu reprezentanţii aeroportului pentru a discuta despre realizarea unui hotel. Iniţial, noi am crezut că vor să achiziţioneze un teren pe care să dezvolte aeroportul, însă ei vor să pună la dispoziţia unui investitor, a unui om cu bani, un teren din cadrul aeroportului. Discuţiile nu au avut nici un rezultat concret. Noi am urmărit să găsim un fel de colaborare cu cei de la aeroport pentru proiectul pe care vrem să îl dezvoltăm în zona Bucureşti- Băneasa", ne-a declarat Decu Constantin, reprezentul agenţiei imobiliare Aria House. Proiectul agenţiei prevede realizarea unei construcţii S+P+9 etaje, necesitînd o investiţie de 33 de milioane de euro.
: 5700000 euro

PROIECT.
Ţară a mai spus că nu poate avansa un termen pentru începerea studiului de fezabilitate şi nici pentru construirea hotelului, întrucît acestea sînt condiţionate de data semnării contractului cu un potenţial partener. Potrivit unor surse apropiate negocierilor, Euroconstruct vrea să dezvolte proiectul împreună cu aeroportul şi cu un lanţ hotelier. Aria House vrea să construiască hotelul tot împreună cu un partener, agenţia imobiliară neavînd resursele financiare necesare pentru o astfel de investiţie. Suprafaţa terenului alocată construcţiei hotelului se ridică la 10.000-12.000 de metri pătraţi. Construcţia unui hotel de minimum patru stele este un proiect mai vechi al AIHCB, parte a planului de dezvoltare a aeroportului.

Alături de hotel, dezvoltarea AIHCB mai presupune extinderea terminalului de pasageri cu încă patru module, cu 80 de porţi de îmbarcare, construirea a circa cinci kilometri de căi de rulare, parcări supraetajate cu o capacitate de 20.000 de locuri şi construirea a 10 kilometri de drumuri de incintă.

×
Subiecte în articol: economic hotel