x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tăriceanu, despre neimpozitarea pensiilor mari: Nu ştiu dacă bugetul îşi poate permite

Tăriceanu, despre neimpozitarea pensiilor mari: Nu ştiu dacă bugetul îşi poate permite

06 Sep 2016   •   22:05
Tăriceanu, despre neimpozitarea pensiilor mari: Nu ştiu dacă bugetul îşi poate permite

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a declarat marţi că nu ştie dacă bugetul îşi poate permite neimpozitarea pensiilor mari.

Această afirmaţie vine în contextul adoptării marţi de către Senat a propunerii legislative care modifică Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal în sensul abrogării dispoziţiilor prin care veniturile din pensii sunt supuse impozitului pe venit.

"Mai ales pentru pensiile mici, eu cred că putem să menţinem în continuare această prevedere, să nu fie impozitate, dar vreau să vă spun altceva, vedeţi că sunt şi pensii care ating nişte valori care sunt cu mult peste salarii, nu vorbesc de salariul mediu pe economie, sunt pensii care ajung în momentul de faţă la 8.000 - 9.000 de lei pe lună. Nu ştiu dacă e, până la urmă, echitabil să continuăm cu această formulă, pentru că evident nu ştiu dacă bugetul îşi poate permite. Dacă şi-ar permite bugetul putem să fim generoşi cu toţi. Însă atenţie, avem şi categorii sociale şi eu, ca liberal, nu pot să mă ocup numai de profesiile liberale sau de cei care sunt întreprinzători. Noi trebuie să avem o vedere cuprinzătoare la nivel naţional, trebuie să vedem că există şi categorii sociale defavorizate şi trebuie să încercăm, în spiritul unei solidarităţi care e normală pentru o ţară civilizată, cum este România, membră a UE, să vedem ce facem şi pentru categoriile defavorizate", a afirmat Tăriceanu la Parlament.

Întrebat dacă parlamentarii ALDE îşi propun ca la Camera Deputaţilor să ia în calcul un plafon până la care nu se mai impozitează pensiile, Tăriceanu a spus: "O să discutăm în cadrul ALDE această chestiune şi o să hotărâm şi o să vă spunem care este abordarea noastră finală". AGERPRES

×