x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Teodorovici cere demiterea şefului ANAF, Ionuţ Mişa

Teodorovici cere demiterea şefului ANAF, Ionuţ Mişa

03 Ian 2019   •   11:30
Teodorovici cere demiterea şefului ANAF, Ionuţ Mişa

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a cerut demiterea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuţ Mişa.

Conform unor surse citate de Antena 3, Teodorovici i-a trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care își exprimă nemulțumirea față de activitatea lui Ionuț Mișa și cere schimbarea acestuia din funcție.

Această scrisoare a fost trimisă de pe 28 decembrie. Se pare că și Dăncilă ar fi de acord cu această revocare din funcție, pentru că sunt niște reproșuri care i se aduc lui Ionuț Mișa.

Printre acestea se numără faptul că nu a făcut suficiente încasări la bugetul statului, la acciză și supraaciză, dar și la taxe și impozite.

Nu este pentru prima oară când apar informaţii potrivit cărora Eugen Teodorovici este nemulţumit de activitatea lui Ionuţ Mişa.

Evaziune fiscală la TVA

În octombrie 2018, Teodorovici a declarat, într-un interviu pentru DCNews, că Ionuţ Mişa, şeful ANAF, mai are mult până la final de an să recupereze ceea ce a avut ca plan.

„Din partea mea are tot sprijinul politic, tehnic, de care are nevoie pentru ca lucrurile să fie schimbate. Fie că vorbim de reforma ANAF, de reducerea evaziunii pe TVA”, a spus atunci ministrul Finanţelor. „Dacă nu-şi face planul până la sfârşitul anului, pleacă. Nu pot să mă joc. Nu pot să mă uit mereu la tine să-ţi faci planul”, a adăugat acesta.

O lună mai târziu, ministrul a revenit asupra problemei, în aceeaşi manieră.

„Discuţiile se poartă foarte clar. Au mai fost, şi săptămâna trecută, discuţii la Ministerul de Finanţe, pe anumite întârzieri, fie ale ANAF-ului, fie a părţii de Vamă, fie alte astfel de activităţi”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, la postul un post, conform Mediafax. „Discuţia de săptămâna viitoare se va lăsa şi cu anumite astfel de măsuri, pentru că, repet, ANAF-ul are un plan de realizat”, a precizat Teodorovici.

La acel moment, în ceea ce priveşte înlocuirea lui Ionuţ Mişa de la şefia ANAF, Eugen Teodorovici a evitat să facă o referire directă. „Nu, nu anticipez, acum, astfel de măsuri. Repet, discuţia va fi una foarte clară şi tranşantă. Dacă lucrurile nu se schimbă clar, imediat, în a doua zi, atunci măsurile pot fi de orice fel”, a avertizat ministrul Finanţelor Publice.

„La momentul rectificării bugetare din acest an, planul respectiv a fost revizuit. În sensul că, ceea ce nu a făcut în primul semestru, până la final de an, să fie obligatoriu realizat. Mă uit foarte mult la structura planului”, Eugen Teodorovici

×
Subiecte în articol: Ionuț Mișa Eugen Teodorovici