x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transporturi - Bani pentru podul de la Calafat-Vidin

Transporturi - Bani pentru podul de la Calafat-Vidin

09 Sep 2008   •   00:00

Ministerul Transporturilor va aloca circa 98 milioane de euro pentru construcţia infrastructurii rutiere şi feroviare de acces la podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, contractul avînd o perioadă de derulare de doi ani.



Ministerul Transporturilor va aloca circa 98 milioane de euro pentru construcţia infrastructurii rutiere şi feroviare de acces la podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, contractul avînd o perioadă de derulare de doi ani. Lucrările vor fi finanţate din fonduri comunitare şi de la bugetul de stat. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, în luna iulie, că firma care va construi podul pe malul românesc va fi selectată la 15 octombrie, cînd ministerul va încheia contractul de execuţie în valoare de aproximativ 110 milioane de euro. Construcţia podului trebuie finalizată pînă la 31 decembrie 2010. Bulgaria şi România au semnat în anul 2000 un acord pentru construirea celui de-al doilea pod peste Dunăre, între Vidin şi Calafat, evaluat la 225,8 milioane de euro, dar proiectul a fost amînat timp de mai mulţi ani. Singurul pod existent peste Dunăre între cele două ţări este între oraşele Giurgiu şi Ruse.

LICITAŢIE. Pentru a participa la licitaţie, firmele interesate trebuie să depună o garanţie de un milion de euro şi să demonstreze că au acces la lichidităţi, linii de credit sau alte măsuri financiare necesare derulării lucrărilor pe o perioadă de şase luni, de minimum 18,8 milioane de euro. De asemenea, trebuie să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri de cel puţin 37 milioane de euro. Ofertele pot fi depuse pînă la 22 octombrie, iar criteriul de atribuire a licitaţiei va fi preţul cel mai mic.

×
Subiecte în articol: economic