x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranzacție pe piața operațiunilor cu numerar. Compania G4S vândută către o companie americană

Tranzacție pe piața operațiunilor cu numerar. Compania G4S vândută către o companie americană

27 Feb 2020   •   11:44
Tranzacție pe piața operațiunilor cu numerar. Compania G4S vândută către o companie americană

Compania americană Brink, care furnizează servicii de procesare de numerar și de logistică de securitate, achiziționează operațiunile G4S din Marea Britanie, care activează și pe piața românească. Valoarea tranzacției se ridică la circa 860 milioane de dolari. 

Achiziția include operațiuni de administrare a sumelor cash pe 14 piețe noi: România, Olanda, Malaezia, Belgia, Irlanda, Kuweit, Republica Cehă, Filipine, Republica Dominicană, Cipru, Indonezia, Lituania, Estonia și Letonia.

Operațiunile G4S  au generat venituri de aproximativ 800 de milioane de dolari în 2019, un profit operațional de aproximativ 85 de milioane de dolari și un rezultat EBITDA ajustat de aproximativ 115 milioane de dolari. Tranzacția adaugă 14 noi piețe la portofoliul Brink.

Compania Brink, listată la bursa din New York, are o rețea de operațiuni în 41 de țări care deservește clienți din mai mult de 100 de țări.

G4S este activă în 90 de țări și are peste 550.000 de angajați. În România, compania este prezentă prin două companii, G4S Cash Solutions si G4S Secure Solutions, care se ocupă cu colectare si transport de valori, procesare de numerar, alimentare ATM-uri, paza, monitorizare si interventie, precum și proiectare si instalare sisteme electronice de securitate. Cele două companii au aproape 6.000 de angajați

Mediafax

×
Subiecte în articol: g4s brink atm cash numerar transport de valori