x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TURISM - Proiecte ambiţioase în sudul Litoralului

TURISM - Proiecte ambiţioase în sudul Litoralului

de Elena Stan    |    22 Sep 2008   •   00:00

Infrastructură modernă, locuri de joacă pentru copii, curăţenie şi spaţii de cazare decente la preţuri rezonabile, potrivit proiectelor administraţiei locale.

În staţiunile din sudul Litoralului, turiştii vor găsi în următorii trei ani drumuri cu patru benzi, un teren de golf, un parc acvatic şi un magazin gen outlet alături de structuri de cazare renovate. Proiectele vor fi realizate prin contracte de parteneriat public privat. "Primăria nu are bani la buget pentru a realiza investiţii de câteva sute de milioane de euro, astfel încât parteneriatul public privat sper să aibă succes. Am stabilit deja locaţia pentru un teren de golf profesionist, vom investi circa 10 milioane de euro în infrastructură şi 7 milioane de euro în  iluminatul public", a declarat Claudiu Tusac, primarul municipiului Mangalia.

Sezon prelungit

Un alt proiect important îl reprezintă herghelia de la Mangalia, unde se găsesc câteva sute de cai de rasă. "Vom investi în herghelie şi în hipodrom, astfel încât aceasta să devină o zonă turistică", a spus Tusac. Primăria are deja un plan de măsuri pentru a-i stimula pe agenţii economici să prelungească sezonul estival. "Vom cere o taxă de 10.000 de euro pentru cei care vor să-şi desfăşoare activitatea doar trei luni, 2.000 de euro pentru cei care vor avea deschis şase luni şi 50 de euro pentru cei care vor avea magazinele deschise tot timpul anului", spune Tusac. Tarabele şi chioşcurile de la colţ de stradă vor fi mutate toate într-un singur loc, la bazar, pentru a nu mai afecta aspectul staţiunii. "Vom face unul sau două bazare, la Prichindel şi în spatele hotelului Doina, unde mutăm toate tarabele de la colţul străzii. În plus vom construi un outlet pentru turiştii amatori de cumpărături", ne-a declarat Claudiu Tusac. Nici cei mici nu au fost uitaţi de autoritatea locală, care vrea să dezvolte un loc de joacă pentru ei pe un teren de 5.000 de metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: economic