x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TVA nu creşte

TVA nu creşte

de Daniela Ivan    |    03 Mai 2010   •   00:00

Experţii de la Ministerul de Finanţe lucrează la cifrele care stau la baza deciziei FMI de a majora sau nu taxele sau de a extinde baza de impozitare. Un lucru e cert, TVA nu va creşte, a spus ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, după întâlnirea pe care a avut-o cu şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks.

"Discuţiile au fost constructive. Lucrăm, adunăm cifre, vedem care sunt evoluţiile economice, interne şi externe, perspectivele pentru români", a mai spus Vlădescu. La rândul său, Jeffrey Franks a declarat că încă se lucrează la datele economice şi a refuzat să facă vreun alt comentariu pe această temă.

O altă necunoscută care stârneşte controverse este legată de prognoza de creştere economică a României. Experţii FMI se gândesc să mai revizuiască în scădere încă o dată prognoza privind creşterea economică a României din acest an.

De data asta de la 0,8% la 0%, au spus patronatelor reprezentanţii FMI. Jeffrey Franks le-ar fi spus patronilor că analiza FMI arată că în acest an creşterea economică va fi 0. Prima prognoză a Fondului referitor la România prevedea o creştere economică de 1,3%, care a fost revizuită recent la 0,8%, iar acum se stabileşte noua valoare, care pare a fi 0%. Însă reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, spune că e prematur să vorbim despre recesiune.

×
Subiecte în articol: economic