x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea, la instalare: Vrem să vindem 9.000 locuinţe ANL în 2010

Udrea, la instalare: Vrem să vindem 9.000 locuinţe ANL în 2010

24 Dec 2009   •   00:00

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi, la instalarea în funcţie, că instituţia pe care o va conduce va încerca să vândă 9.000 de locuinţe ANL în 2010 şi să se "apropie" de 43.000 de locuinţe reabilitate termic.



"La reabilitarea termică a blocurilor sperăm să ne apropiem de 43.000 locuinţe în 2010. Vom continua şi construcţia prin ANL (Agenţia Naţională pentru Locuinţe) şi vom încerca să vindem 9.000 de locuinţe anul viitor", a spus Udrea, citată de Mediafax, în prezenţa premierului Emil Boc şi a ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. Ea a adăugat că sumele obţinute din vânzarea celor 9.000 de apartamente vor fi investite în construcţia de noi locuinţe. Udrea a mai vorbit şi de construirea unei noi staţiuni turistice la Petroşani, proiect care va începe anul viitor.

Premierul Emil Boc a spus că programul de reabilitare termică a blocurilor va continua, iar tot de anul viitor va fi diversificat şi progranul "Prima casă" , cu orientare spre locuinţe noi.

Blaga, de la care Udrea preluat portofoliul Dezvoltării Regionale, a declarat că predă un minister care, pe programe, a avut o execuţie bugetară de 100%. "Este un an în care am recepţionat 6.196 de locuinţe noi, mai mult decât dublul anului 2008, şi am realizat 146 săli de sport, dar cel mai important lucru este că aseară am depăşit 1,5 miliarde euro contractări prin Programul Operaţional Regional", a spus ministrul Internelor.

Blaga i-a dăruit Elenei Udrea un buchet de trandafiri portocalii şi a spus că anul trecut, când a preluat ministerul Dezvoltării Regionale, el a primit cadou o cască.

×
Subiecte în articol: economic