x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea reorganizează ISC. Vezi aici pe cine dă afară

Udrea reorganizează ISC. Vezi aici pe cine dă afară

de Elena Stan    |    26 Oct 2011   •   14:27
Udrea reorganizează ISC. Vezi aici pe cine dă afară

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, reorganizeaza Inspectoratul de Stat in Constructii, institutie ajunsa in subordinea sa cu putin timp in urma. Astfel, cele 41 de inspectorate judetene in constructii si cel din Bucuresti vor fi reorganizate (comasate prin absorbtie) in 8 directii de dezvoltare, potrivit proiectului de act normativ postat pe site-ul MDRT. Reorganizarea se face pe forma regiunilor de dezvoltare economica. Potrivit unor declaratii mai vechi ale Elenei Udrea, odata cu reorganizarea ISC vor disparea 125 de posturi, cele mai multe fiind de soferi, secretare si "sefi".


Udrea a precizat ca, pana se ajunge la un acord privind reorganizarea administrativa, se va face reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor de dezvoltare economica.
"Cel putin la mine la minister, deja am proiecte pentru Inspectoratul de Stat in Constructii, pe care-l reorganizam pe forma de regiuni de dezvoltare economica si vreau sa spun ca avem o reducere de 18% la personal si de 15% la cheltuieli, plus faptul ca o multime de sedii din fiecare judet raman disponibile si le putem pune la dispozitia primariilor", preciza Udrea, in luna iunie. Ea a mentionat ca va ramane un inspectorat in constructii la nivelul fiecarui regiuni, iar la nivelul fiecarui judet vor romane doar inspectori. "Vreau sa va spun ca, din posturile care se reduc, cele mai multe sunt posturi de soferi si de secretare si, sigur, foarte multe posturi de sefi. Deci la nivelul judetelelor nu mai vorbim de sefi, vorbim de inspectori in constructii care isi vor face treaba, iar un aparat de conducere va exista doar la nivelul regiunii. Dispar 125 de posturi din totalul de 865", a spus Udrea.

×