x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ultima aberaţie a statului: poliţia locală va verifica firmele

Ultima aberaţie a statului: poliţia locală va verifica firmele

05 Mar 2010   •   00:00

În condiţiile în care patru instituţii ale statului au deja atribuţii de verificare a societăţilor din România, reprezentanţii micilor întreprinzători sunt revoltaţi de ultima găselniţă a autorităţilor: aceea ca şi poliţia locală să poată scotoci prin documentele companiilor.

"Ministerul de Interne a iniţiat un act normativ de modificare a legii Poliţiei Locale, prin care să se dea posibilitatea oricărui poliţist din cadrul acestei structuri să controleze firmele", a declarat, vineri, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR).

El a arătat că proiectul de act normativ nu a fost făcut public, deocamdată "circulă între ministere".
"Sper să nu se adopte o astfel de prevedere pentru că ar fi o aberaţie. Prevederea ar urma să dea poliţiei locale atribuţii în verificarea activităţii economice, adică poliţiştii locali să se verifice contabilitatea, bilanţul, inventarul", a afirmat Nicolescu.

"Poliţiştii locali au grad scăzut de instruire, sunt fără studii economice şi nu au ce căuta să inspecteze firmele. O să vină să-ţi mai dea o amendă, să te mai ciupească cu ceva" a el.
Legislaţia actuală prevede că pot face controale la firme Garda Financiară, Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, Autoritatea Naţională a Vămilor şi Direcţia Generală Coordonare Inspecţie Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Ca atare, CNIPMMR a trimis Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri un document în care îşi exprimă dezacordul faţă de introducerea unei astfel de măsuri.

×
Subiecte în articol: economic