x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un procent de 15% din Hidroelectrica reprezintă 650 milioane euro

Un procent de 15% din Hidroelectrica reprezintă 650 milioane euro

14 Mar 2018   •   12:15
Un procent de 15% din Hidroelectrica reprezintă 650 milioane euro

Un procent de 15% din Hidroelectrica reprezintă cam 650 de milioane de euro, iar Fondul Proprietatea ar mai adăuga 5%, a anunţat, miercuri, Oana Truţă, vicepreşedinte şi analist de investiţii la Franklin Templeton, într-o conferinţă de presă.

 

"Fără listarea Hidroelectrica nu veţi vedea România la statutul de piaţă emergentă. 15% din Hidroelectrica reprezintă 650 milioane euro. Noi ne-am oferit să mai punem 5% de la noi. Dacă mesajul este că nu trebuie făcut absolut nimic, nu cred ca piaţa de capital se va dezvolta şi nu cred că România va fi promovată vreodată la statutul de piaţă emergentă. Mesajul ar fi că autorităţile au o şansa extraordinară să ajute piaţa de capital. Nu vedem ce altă companie ar putea fi adusă la bursă care să îndeplinească criteriile. Există un front comun pe care trebuie să-l facem. Nu cred că este momentul să nu facem nimic, să nu listăm Hidroelectrica că nu contează", a spus Truţă.

La rândul său, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Adrian Tănase, susţine că statutul de piaţă emergentă ar trebui să fie scopul întregii comunităţi politice şi financiare.

"Statutul trebuie să fie scopul întregii comunităţi politice şi financiare. Toată lumea are dreptate. Ne trebuie listări, sunt cele mai important lucru care se poate întâmpla bursei, creează premisele să se facă lichiditate. Dacă nu avem marfă, nu putem crea lichiditate. Este foarte important ca infrastructura să se dezvolte şi calitatea bursei şi companiilor să fie bună în termeni de guvernanţă corporativă, relaţii cu investitorii", a explicat Tănase. AGERPRES

×