x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un român din cinci nu a fost anul trecut în vacanţă. Peste 50% din turişti au ales să nu părăsească România

Un român din cinci nu a fost anul trecut în vacanţă. Peste 50% din turişti au ales să nu părăsească România

de Daniela Ivan    |    13 Mar 2014   •   21:01
Un român din cinci nu a fost anul trecut în vacanţă. Peste 50% din turişti au ales să nu părăsească România
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Românii au încă probleme financiare.  Aproape un sfert (22%) dintre românii nu au fost anul trecut în vacanţă, iar estimările pentru acest an sunt şi mai drastice. Doar jumătate dintre respondenţii unui studiu au declarat că intenţionează să meargă anul acesta în concediu într-o destinaţie turistică, iar o treime îşi planifică următoarea vacanţă abia pentru 2015. Studiul a fost realizat de compania de cercetare Mercury Research.

Cea mai populară destinaţie
Dintre cei care au mers anul trecut în vacanţă, peste 50% au ales localităţi din România. La distanţă mare, în topul ţărilor vizitate, s-au situat Italia (13%), Ungaria (12%) şi Bulgaria (12%). Alte ţări în care românii au ales să-şi petreacă vacanţele, anul trecut, au fost Grecia, Germania, Austria, Turcia şi Spania. Şi în acest an, România rămâne atracţia turistică cea mai importantă, fiind cea mai probabilă destinaţie pentru unul din patru români care intenţionează să meargă în vacanţă. Pe listă se mai regăsesc Grecia (14%) şi Italia (6%). “Românii sunt influenţaţi într-o mare măsură de experienţele anterioare sau de recomandările prietenilor în alegerea destinaţiilor de vacanţă. Peste 80% dintre cei care plănuiesc să meargă în vacanţă anul acesta nu au făcut niciun fel de rezervare şi doar 7% şi-au aranjat deja în întregime toate detaliile de călătorie, precum transportul şi cazarea”, se menţionează în cercetarea Mercury Research.

Staţiunea de top va rămâne şi în 2014 Mamaia, cu o pondere de 58% din rezervări, a precizat, şeful de la Bibi Touring, Adrian Voican, la Târgului de Turism al României. Urmează Eforie Nord şi Jupiter, dedicate familiilor cu copii.
Staţiunea Mamaia este promovată la Târgul de Turism al României în stilul carnavalurilor braziliene, primarul Constanţei, Radu Mazăre, fiind regele carnavalului. “Ţară, ţară, vrem turişti! Vom aştepta turiştii cu faleza refăcută, cu plaje luminate ca la Rio, cu spectacole ce n-a văzut Parisul, cu pasarele opere de artă, o statuie la intrarea în Mamaia”, a spus Radu Mazăre.

Oferte la târgul de turism

Cei care doresc să meargă în vacanţă în acest an pot să-şi cumpere pachete turistice la preţuri reduse de la Târgul de Turism al României, deschis până duminică după-amiază. Românii pot alege vacanţe cu reduceri de 50% la Halkidiki (transport individual şi autocar) de la 49 euro/persoană/sejur, la Praga (transport individual şi autocar) de la 34 de euro/persoană/sejur, în Lefkada (transport individual şi autocar) de la 35 euro/persoană/sejur sau pe Riviera Olimpului (transport individual şi autocar), de la 83 euro/persoană/sejur.
“Ne aşteptăm ca şi în acest an, la Târgul de Turism al României, consumatorul de vacanţe să aleagă cu prioritate ofertele companiilor 100% româneşti, ca fiind singurele concepute exclusiv după profilul, bugetul şi dorinţele românilor”, a declarat directorul general al firmei Christian Tour, Marius Pandel.



×