x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ungaria îşi face autostradă spre Croaţia cu un împrumut avantajos de la BEI

Ungaria îşi face autostradă spre Croaţia cu un împrumut avantajos de la BEI

13 Sep 2008   •   00:00

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat Ungariei un împrumut preferenţial de 200 de milioane de euro pentru realizarea unei autostrăzi în Budapesta şi oraşul sudic Szekszard, din apropierea graniţei cu Croaţia.



Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat Ungariei un împrumut preferenţial de 200 de milioane de euro pentru realizarea unei autostrăzi în Budapesta şi oraşul sudic Szekszard, din apropierea graniţei cu Croaţia. Maghiarii solicitaseră un credit de 300 de milioane de euro pentru a finanţa proiectul a cărui valoare totală este estimată la 600 de milioane de euro. Proiectul autostrăzii M6 este unul de tip parteneriat public-privat, este parte a Reţelei Trans-Europene (TEN) şi este menit să lege, printr-un coridor trans-frontalier de mare capacitate, Ungaria de Croaţia, viitor membru al UE,  dar şi de Bosnia-Herţegovina şi litoralul Mării Adriatice.

Din 1990, BEI a acordat Ungariei credite în valoare de 9 miliarde de euro. Cu noul proiect vor exista două  autostrăzi spre Croaţia, deoarece Ungaria mai are şi autostrada M7 către acest stat şi Slovenia. Infrastructura Ungariei va avea, o dată cu realizarea noii legături, conexiuni cu toate statele din zonă. Către Austria şi Slovacia are autostrada M1, M3 spre Ucraina, M5 spre Serbia şi România, M6 şi M7 către vestul Balcanilor, la care se adaugă inelul din jurul Budapestei, M0.

×
Subiecte în articol: economic