x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UPDATE Fostul Combinat Chimic Făgăraș a fost demolat. Va fi construită o fabrică de peleți

UPDATE Fostul Combinat Chimic Făgăraș a fost demolat. Va fi construită o fabrică de peleți

16 Sep 2021   •   13:15
UPDATE Fostul Combinat Chimic Făgăraș a fost demolat. Va fi construită o fabrică de peleți
Sursa foto: antena3

O fabrică de peleți va fi construită în locul Combinatului Chimic de la Făgăraș. Clădirile acestuia au fost detonate controlat, miercuri, în cadrul unei acțiuni spectaculoase.

Primarul orașului Făgăraș a anunțat că, în locul fostului combinatului chimic detonat miercuri, va fi construită o fabrică.

„După demolare va fi o investiție pentru o producție de peleți din deșeuri industriale. De exemplu, din resturi de cabluri de la automotive sau cabluri electrice, peleți care se vor folosi la producerea cimentului... Este o primă investiție după aproximativ 30 de ani și din punctul meu de vedere s-a spart gheața. Pe fosta platformă chimică a fostului combinate chimic vor începe decontaminări, construcții, demolări, se vor face investiții”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Cele două clădiri de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraş au fost demolate miercuri seara prin explozie controlată.

Zona a fost izolată pe o rază de 300 de metri pătraţi.

Pentru demolarea prin explozie controlată a celor două construcţii cu regim de înălţime P+3E s-au folosit 196 de kilograme de explozibil.

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX şi au fost utilizate iniţial pentru activităţi specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale.

Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice şi le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate şi descompletate şi vandalizate.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Cele două clădiri ale Combinatului Chimic Făgăraș din județul Brașov vor fi demolate, miercuri, prin explozie controlată, folosindu-se 196 de kilograme de explozibil.

Potrivit Primăriei Făgăraș, cele două clădiri de pe fosta platformă a Combinatului Chimic Făgăraș vor fi demolate prin explozie controlată, miercuri, între orele 17.00-19.00.

Zona va fi izolată pe o rază de 300 de metri pătrați.

Pentru demolarea prin explozie controlată a celor două construcții cu regim de înălțime P+3E se va folosi cantitatea de 196 kg de explozibil.

„Alte 10 clădiri urmează să fie desființate în viitorul apropiat, pentru realizarea unei noi investiții”, anunță Primăria Făgăraș.

Conform expertizei tehnice, clădirile au fost construite la începutul secolului XX și au fost utilizate inițial pentru activități specifice ale platformei industriale chimice, la fabricarea componentelor primare destinate altor ramuri industriale. Din 2014 nu au mai fost utilizate, după ce vechiul proprietar a dezmembrat elementele metalice și le-a vândut, împreună cu utilajele, unor centre de reciclare a fierului. Structurile au fost deteriorate, abandonate și descompletate (structural și finisaje) și vandalizate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: combinat chimic fagaras