x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie USR îl contrazice pe Eugen Teodorovici

USR îl contrazice pe Eugen Teodorovici

30 Aug 2018   •   20:03
USR îl contrazice pe Eugen Teodorovici

Uniunea Salvaţi România (USR) îl contrazice pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu privire la modul în care au fost alocaţi banii din Fondul de rezervă al Guvernului. 

 

"Guvernul PSD-ALDE nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine deoarece la elaborarea bugetului pe 2018 aproape toţi banii din Fondul de rezervă al Guvernului au fost alocaţi la alte cheltuieli. În decembrie anul trecut, când se discuta bugetul pe 2018, domnii Eugen Teodorovici, Viorel Ştefan şi Ionuţ Mişa au scăzut Fondul de rezervă al Guvernului de la 83 de milioane la doar 3 milioane", se arată într-un comunicat transmis de USR. 

Potrivit USR, la acel moment reprezentanţii săi au susţinut că "este absurd" ca Guvernul României să nu aibă bani în fondul de rezervă, pentru că pot apărea situaţii de criză, "dar cei trei experţi în finanţe ai PSD au ignorat" această observaţie. 

"Astăzi, Guvernul PSD nu are bani să intervină pentru a opri răspândirea pestei porcine, iar Eugen Teodorovici spune că nu sunt bani la fondul de rezervă pentru că s-ar fi cheltuit pe alte 'urgenţe'", a declarat deputatul USR Cosette Chichirău, membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci. 

Uniunea Salvaţi România solicită Guvernului PSD-ALDE "să-şi asume public responsabilitatea pentru transformarea României într-un abator imens". Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai sunt bani în Fondul de rezervă al Guvernului. AGERPRES

×