x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vanzari - Privatizare in masa la Shanghai

Vanzari - Privatizare in masa la Shanghai

02 Noi 2004   •   00:00

Autoritatile din Shanghai vor vinde aproximativ 40 companii de stat din industria electronica, un hotel si un pachet majoritar dintr-o companie de brokeraj, sperand sa atraga mai multe finantari externe.

Click pentru a mari imaginea
Conform Bursei din Shanghai (Shanghai United Assets and Equity Exchange), vor fi vandute active care se ridica la 6,1 miliarde yuani (734 milioane dolari; 600 milioane euro), inclusiv 32 de companii detinute de Shanghai Electric (Group) Corp., cel mai mare producator de echipamente industriale.

DESCHIDERE. China isi mentine pachetele majoritare in multe industrii strategice, dar incurajeaza vanzarea companiilor mici si mijlocii de stat, pentru a ajuta la finantarea reformei. Achizitia de catre straini a unor companii este vazuta ca o modalitate de a castiga experienta manageriala internationala si tehnologie avansata.

Shanghai Daily, ziar detinut de stat, afirma ca Shanghai Electric a alocat 30% din capital pentru a fi vandut companiilor straine. Wu Hongmei, vice-directoarea Comisiei locale de Administrare si Supraveghere a Activelor, a afirmat ca orasul va deschide un numar din ce in ce mai mare de sectoare industriale investitiilor straine, pe masura ce China renunta la restrictii pentru a indeplini cerintele Organizatiei Mondiale a Comertului.

×
Subiecte în articol: economic shanghai