x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vlădescu: România nu se află în incapacitate de plată

Vlădescu: România nu se află în incapacitate de plată

24 Feb 2010   •   00:00
Vlădescu: România nu se află în incapacitate de plată

România nu se află în incapacitate de plată, iar Guvernul luptă pentru a reda stabilitatea economică, spune ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu. "La întrebarea ce au făcut instituţiile statului în perioada extrem de dificilă, răspund direct: Menţinem stabilitatea macroeconomică. Avem un buget care ne permite să funcţionăm", a declarat Vlădescu.

Ministrul de Finanţe susţine că România trebuie să ajuteze anumite cheltuieli, fiind necesară aplicarea legii salarizării unice. "Avem cheltuieli salariale enorme. Aceasta ne împiedică să facem ceea ce vrem de fapt să facem: dezvoltarea infrastructurii rutiere, a agriculturii, îmbunătăţirea sistemului sanitar şi de educaţie. O ţară care nu investeşte nu va putea să plătească salarii şi pensii mai mari", a afirmat Vlădescu.

Totuşi, ministrul de Externe dă asigurări că România nu va intra în incapacitate de plată. "Ipoteza că România va intra în incapacitate de plăţi este o inepţie", a declarat Vlădescu. Ministrul a mai spus că populaţia trebuie să fie liniştită, deoarece statul va plăti la timp anul acesta pensiile şi salariile.


×
Subiecte în articol: economic