x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Allview raportează un profit în creștere cu peste 62% în primul semestru din 2021

Allview raportează un profit în creștere cu peste 62% în primul semestru din 2021

12 Aug 2021   •   20:40
Allview raportează un profit în creștere cu peste 62% în primul semestru din 2021

Visual Fan (simbol bursier ALW), companie care comercializează diverse gadgeturi precum tablete şi telefoane mobile sub brandul Allview, a raportat pentru primele şase luni ale anului 2021 un profit net de 4,8 mil. lei, în creştere cu 62,74% faţă de S1/2020, la afaceri de 66,8 mil. lei, plus 55,2%.

„Atât cifra de afaceri, cât şi profitul net se situează peste previziunile bugetare pentru prima jumătate a acestui an, prezentate în memorandumul de listare a acţiunilor la BVB, arătând că VISUAL FAN SA are premise excelente pentru depăşirea obiectivelor de venit şi profitabilitate anuale”, se arată în raportul semestrial publicat la BVB.

Dinamicile sunt calculate pe activitatea recurentă, având în vedere că aceeaşi perioadă a anului 2020 a marcat o creştere semnificativă a cifrei de afaceri şi a profitului pe baza oportunităţilor din piaţă. În S1/2020 cifra de afaceri totală s-a ridicat la 263,3 mil. lei în urma activităţii de procurare de echipamente medicale, iar profitul net total a fost de 24,3 mil. lei.

“Pentru lunile rămase din 2021, Allview continuă să urmărească atingerea statutului de lider pe piaţa românească de Smart TVs cu Android TV™ şi Google Assistant™ integrat şi consolidarea poziţiei pe piaţa telefoanelor inteligente. La atingerea acestor obiective vor contribui şi lansarea gamei de Smart TV-uri ePlay 7100, cu tehnologia Far Field Voice Control şi a noii game de smartphone-uri Soul X8, care împreună cu căştile wireless şi AVI integrează un sistem ce permite controlul vocal în limba română, fără atingere”, menţionează compania în raport.

Pe piaţa de capital, Allview îşi propune derularea recurentă de operaţiuni de majorare de capital prin intermediul Bursei, atât prin aport, cât şi prin distribuţii de acţiuni gratuite, care vor conduce şi la creşterea free-float-ului, dar vor susţine şi dezvoltarea companiei, concomitent cu asigurarea unui nivel de motivare ridicat pentru investitori.

Visual Fan are o capitalizare bursieră de 151,1 mil. lei şi este controlată în proporţie de 82,8% de antreprenorul Lucian Peticilă.

×
Subiecte în articol: allview