x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Când veştile bune sunt de fapt veşti proaste

Când veştile bune sunt de fapt veşti proaste

06 Aug 2022   •   22:00
Când veştile bune sunt de fapt veşti proaste

Când veştile bune sunt de fapt veşti proaste: de ce scade accelerat Wall Street dacă economia americană a adăugat 528.000 de locuri de muncă în iulie, cu mult peste estimări?

Contractele futures de pe Wall Street au scăzut rapid după raportul potrivit căruia cea mai mare economie la nivel mondial a creat mult mai multe locuri de muncă în iulie decât aşteptau analiştii, iar declinul continuă şi înainte de deschidere, scrie Ziarul Financiar.

Contractele futures S&P 500 scad cu 1%, Nasdaq are minus 1,3% în predeschidere, Dow Jones minus 0,66%.

De ce scade Wall Street când creştere numărul de locuri de muncă din economie? Pentru că investitorii văd raportul ca pe un semnal că Rezerva Federală a SUA va trebui să majoreze ratele şi mai repede pentru a tempera economia, scrie publicaţia Wall Street Journal.

Iar alte semnale confirmă acest lucru: randamentele obligaţiunilor explodează pe toată curba.

Cel pe 10 ani a crescut cu aproape 10 puncte de bază imediat după ce au apărut datele. Cel pe doi ani a urcat şi mai mult. Iar preţurile futures ale Fed-fondurilor din această dimineaţă implică 1,25 puncte procentuale suplimentare de creştere a ratei până la sfârşitul anului. Ieri, acestea implicau 1 punct procentual.

Economia a adăugat 528.000 de locuri de muncă în iulie, readucând salariile la nivelul de dinaintea pandemiei. Rata şomajului a scăzut la 3,5%.

Economiştii intervievaţi de The Wall Street Journal estimau 258.000 de locuri de muncă şi o rată a şomajului de 3,6%.​

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: wall street