x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Compania turcă Arcelik, care deține Arctic, cumpără 60% din divizia de electrocasnice Hitachi-media

Compania turcă Arcelik, care deține Arctic, cumpără 60% din divizia de electrocasnice Hitachi-media

13 Dec 2020   •   12:30
Compania turcă Arcelik, care deține Arctic, cumpără 60% din divizia de electrocasnice Hitachi-media
Sursa foto: Hepta

Compania japoneză Hitachi intenționează să vândă o cotă de 60% din afacerea sa de electrocasnice din străinătate producătorului turc Arcelik, care deține compania Arctic, pentru aproximativ 300 de milioane de dolari și să opereze împreună afacerea, a anunțat ziarul Nikkei, citat de Reuters.

Conglomeratul industrial japonez își propune să își îmbunătățească profitabilitatea în urma tranzacției cu compania turcă, prin extinderea vânzărilor produselor sale marca Hitachi, a spus ziarul, fără a cita surse.

Hitachi Global Life Solutions Inc, unitatea de electrocasnice, valorează aproximativ 500 de milioane de dolari, potrivit Nikkei. Compania vinde produse în China și Asia de Sud-Est, dar 80% din veniturile sale provin din Japonia, se arată în ziar.

„Raportul nu se bazează pe anunțul nostru”, a spus un purtător de cuvânt al Hitachi. „Facem diverse considerații pentru a ne îmbunătăți valoarea corporativă, dar nu s-a decis nimic concret”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: arcelik arctic