x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii OMV Petrom promite livrări de gaze naturale în UE din zăcământul Neptun Deep

OMV Petrom promite livrări de gaze naturale în UE din zăcământul Neptun Deep

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2023   •   20:45
OMV Petrom promite livrări de gaze naturale în UE din zăcământul Neptun Deep

Șeful OMV Petrom, Alfred Stern, susține că va livra circa 100 de miliarde de metri cubi de gaze naturale în UE, provenite din zăcământul Neptun Deep din Marea Neagră.

El a spus că OMV a aprobat investiții de 2 miliarde de euro pentru forarea zăcământului de gaze Neptun Deep din Marea Neagră până în 2027, în cadrul unei societăți mixte cu Romgaz, în care participația celor două companii este egală, ceea ce înseamnă livrarea a 100 de miliarde de metri cubi de gaze în UE. 
"Acest lucru va face din România cel mai mare producător de gaze naturale din UE, iar din OMV unul dintre cei mai mari producători de gaze din Europa. Cred că este o contribuţie semnificativă la securitatea aprovizionării europene", a spus oficialul OMV pentru Financial Times.

Totodată, directorul general al companiei austriece afirmă deschis că va continua contractul cu Gazprom, semnat în 2018 și valabil până în 2040. 

"Atâta timp cât Gazprom va furniza, noi vom continua să luăm aceste cantităţi de la Gazprom. Există o obligaţie pe care o avem în calitate de companie industrială de a ne asigura că folosim aceste surse, atât timp cât acestea sunt acceptabile din punct de vedere legal", a precizat Stern, care a mai explicat că importă gaze și din Norvegia dar și din Olanda. 
 

 

 

×
Subiecte în articol: omv petrom gaze ue altfed stern