x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Aproape 70% dintre companii oferă beneficii angajaților cu ocazia Paștelui

Aproape 70% dintre companii oferă beneficii angajaților cu ocazia Paștelui

18 Apr 2022   •   11:27
Aproape 70% dintre companii oferă beneficii angajaților cu ocazia Paștelui
Sursa foto: antena3

Circa 69% dintre companii vor oferii beneficii angajaților cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Acestea constau mai ales în prime în bani și vouchere cadou, arată un sondaj eJobs România.

Astfel, 37% dintre companii vor să ofere salariaţilor tichete cadou în valoare de 100 şi 200 lei/angajat. De asemenea, 84% dintre angajatori oferă beneficii salariaţilor și doar 16% nu au în plan acest lucru.

Totodată, 69% dintre antreprenori și manageri spun că oferă beneficii speciale cu ocazia Paștelui.
"Dacă în anii anteriori pandemiei cele mai populare erau coşurile cu bunătăţi tradiţionale de Paşte, în acest an, pentru că în continuare nu s-a revenit complet la birou, acestea sunt abia pe locul 3, după primele în bani şi tichetele/voucherele cadou. Totodată observăm că angajatorii profită de ridicarea restricţiilor pentru a-şi aduce angajaţii împreună la petreceri şi evenimente tematice, fie că au revenit sau nu la birou", spune Raluca Dumitra, director de marketing eJobs România.

Aproximativ 30% dintr angajatori spun că vor oferi prime în bani, 25% vor acorda vouchere/tichete cadou, 13% coșuri cu produse tradiționale, 10% zile libere sau petreceri, 5% tombole cu premii, 5% tichete de vacanță. 

De asemenea, 37% dintre angajatori oferă prime de 100-200 lei/angajat, 27% oferă 200-400 de lei/angajat, 21% oferă între 400-800 lei/angajat, 15% oferă peste 800 lei/angajat. 

"Dacă e să facem comparaţia cu beneficiile oferite anul trecut de Crăciun, observăm că avem cu 8% mai puţini angajatori care îşi recompensează de Paşte angajaţii. Pe de altă parte însă, vedem o creştere a procentului de angajatori care oferă prime în bani, de la 28% la Crăciun, la 34% acum. Totodată, sunt cu 8% mai puţini angajatori decât la final de an care oferă zile libere suplimentare de Paşte, în timp ce procentul celor care aleg coşurile tradiţionale se păstrează similar, 13% acum versus 16% de Crăciun. Faptul că aproape 70% dintre angajatori oferă beneficii cu ocazia Sărbătorilor Pascale vine să reconfirme ceea ce se reflectă şi în cifre. E cât se poate de evident că, în pofida războiului din Ucraina, companiile se menţin optimiste, iar piaţa muncii e în continuare cât se poate de efervescentă: doar în prima jumătate a lunii aprilie au fost postate aproape 20.000 de joburi noi pe platforma noastră", explică aceasta.

Angajatorii iau în calcul și săptămâna  de lucru de 4 zile/săptămână, cu 32 de ore, nu cu comprimarea a 40 de ore. 

Sondajul a fost realizat între 1-15 aprilie 2022, pe 175 de companii, respondenţii fiind oameni de HR, manageri şi antreprenori.

 

×
Subiecte în articol: paste prime