x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Nemulțumiri pe piața muncii. Peste 60% dintre angajații români se consideră subapreciați

Nemulțumiri pe piața muncii. Peste 60% dintre angajații români se consideră subapreciați

26 Noi 2021   •   12:03
Nemulțumiri pe piața muncii. Peste 60% dintre angajații români se consideră subapreciați
Sursa foto: Unsplash.com

Mai mult de 60% dintre angajații români se consideră subapreciați la locul de muncă. Totodată, 61% vor să aleagă un post în străinătate dacă le permite telemunca, arată studiul Randstad Workmonitor.

La nivel mondial, 545 dintre salariați se consideră neapreciați la serviciu. Cei mai puțini sunt în Luxemburg 34%, iar cei mai mulți în India 76%. Totodată, 67% dintre turci sunt nemulțumiți și 47% dintre cehi. 

8% dintre români se declară satisfăcuți la serviciu dar sunt deschiși la alte oferte, 33% sunt mulțumiț și nu caută în altă parte, iar 15,7% caută activ un alt post, vor să se pensioneze, au luat o pauză ori s-au mutat într-un alt domeniu de activitate.

Circa 50% dintre angajații români sunt stresați din cauza pandemiei.

Însă 49% sunt inspirați de colegi sau prieteni pentru a face o schimbare, sub media mondială de 51%. De asemenea, 79% știu ce este mai bine cu privire la cariera lor ca urmare a pandemiei.

Astfel, 80% vor mai multă flexibilitate la locul lor de muncă şi în cariera lor, faţă de media globală de 76%. 70% simt nevoia unor teste de evaluare din partea angajatorului sau a instituţiilor statului, pentru a înţelege mai bine căror abilități să le acorde atenție, raportat la media mondială de 66%. Aproape 19% cred că și-au îmbunătățit abiilitățile de atragere a veniturilor, 15% au fost promovați și li s-a mărit salariul, iar 7,2% au fost avansați fără să li se schimbe veniturile. 

Pentru 66% dintre români contează pachetul de beneficiii, 52% vor un mediu de lucru sgur, 50% doresc o flexibilizarea a programulu, 43% acceptă un nivel mediu de stres, 37% oportunități de dezvoltare în carieră, 34% un angajator căruia îi pasă de angajați, 27% telemuncă, 25% dezvoltarea abilităților, 18% un sens în profesie, 17% colaborare cu colegii, 17% o companie inovatoare, 14% un șef care  să le reprezinte interesele, 14% un mediu de lucru unde să existe grijă și atenție. 

 

×
Subiecte în articol: angajati