x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Recalcularea pensiilor. Daniel Baciu: "Nu va fi nicio pensie îngheţată. Există un mecanism foarte clar prevăzut de lege"

Recalcularea pensiilor. Daniel Baciu: "Nu va fi nicio pensie îngheţată. Există un mecanism foarte clar prevăzut de lege"

de Redacția Jurnalul    |    19 Aug 2024   •   17:30
Recalcularea pensiilor. Daniel Baciu: "Nu va fi nicio pensie îngheţată. Există un mecanism foarte clar prevăzut de lege"

Nicio pensie din România nu va fi "îngheţată" deoarece există un mecanism prevăzut în noua lege a pensiilor ce prevede indexarea cu rata inflaţiei, explică Daniel Baciu, președintele CNPP.

"Nu va fi nicio pensie îngheţată 5, 6, 7 ani. Există un mecanism foarte clar prevăzut de lege, de indexare a pensiilor cu inflaţia - 100% din inflaţie, cât şi cu câştigul salariat mediu brut pe economie.

Creşterile sunt de la 1% până la 100% în funcţie de istoricul profesional al fiecărui pensionar, în funcţie de contributivitatea care a avut-o de-a lungul vieţii active, în funcţie de anul ieşirii la pensie”, a explicat Daniel Baciu. 

Citiți și România este o ţară de şefi! Cine îşi asumă răspunderea pentru declanşarea spiralei preţuri - salarii? Dar pentru deficite şi îndatorarea neproductivă? 

”Creșteri de la 1% până la dublarea pensiei”

De asemenea, mulți pensionari vor primi pensii duble. 

”Există aceste creşteri de care v-am zis, de la 1% până chiar la dublarea pensiei. Această lege încurajează contributivitatea.

Citiți și Record greu de atins. Legea compostului, de patru ani fără norme de aplicare 

Cei care au peste 40 de ani lucraţi, şi să ştiţi că avem foarte multe cazuri în această situaţie, care nu au beneficiat de indicele de corecţie de ultimii ani de zile, vor avea nişte creşteri substanţiale, pentru că beneficiază şi de punctele de stabilitate, o noutate a acestei legi.

Având aceste puncte de stabilitate care se adaugă la punctele efectiv contributive, rezultă într-un cuantum al pensiei considerabil mărit", a explicat șeful Casei Naționale de Pensii Publice, potrivit Antena3 CNN.

×