x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bucurii la feminin Tendinţe 2021: când „şic” rimează cu „comod”

Tendinţe 2021: când „şic” rimează cu „comod”

de L. Budin    |    17 Feb 2021   •   07:30
Tendinţe 2021: când „şic” rimează cu „comod”
Sursa foto: pexels

Şi moda a învăţat din pandemie, iar colecţiile 2021 reflectă acest lucru. Hainele recomandate de stilişti sunt mai confortabile, mai neprotocolare - fiindcă biroul s-a mutat acasă, iar mai rigidele ţinute office nu-şi mai au, în multe cazuri, rostul. Eleganţa de anul acesta înseamnă culori calde, bun-gust şi comoditate. 

 

 

Întâi de toate, doamnele şi domnişoarele trebuie să ştie care e culoarea anului. Conform paletei standardizate Pantone, nuanţele în trend sunt galbenul „Illuminating” (un galben estival, strălucitor) şi un gri „Ultimate” (un amestec jumate-jumate de alb şi negru). Galbenul şi griul dau o combinaţie practică, solidă, în acelaşi timp optimistă şi plină de căldură. E menită să exprime un mesaj pozitiv, plin de curaj şi anduranţă, spun cei de la Pantone. Prin urmare, îndrăzneţele o vor folosi pentru a-şi asorta veşmintele sau pentru a şi le accesoriza. 

 

Cu spatele gol

Anul acesta, se poartă blugii evazaţi. Rămân în vogă şi cei despicaţi la bază, la fel şi cei uşor evazaţi jos (aşa-numiţii boot-cut). 

Rochiile au, obligatoriu, spatele gol - şi, în general, moda de anul acesta dă prioritate pieselor decupate, fie la umeri, fie pe şolduri, fie în zona abdomenului... Dar, spun stiliştii, cele mai feminine rămân modelele cu spatele dezgolit. 

 

Mâneci bufante

În tendinţe sunt bluzele cu mâneci bufante sau mâneci-balon - cam cum avea Albă ca Zăpada, din binecunoscutul desen animat Disney. Ţinuta poate fi completată, în acelaşi stil ingenuu, cu gulere rotunde detaşabile. Cu mâneci lungi sau cu mâneci scurte, acest gen de bluze extrem de feminine se asortează de minune cu o pereche simplă de jeanşi şi pun în valoare silueta.  

 

Pantaloni disco

Cele care vor să poarte pantaloni în loc de blugi trebuie să ştie că, anul acesta, se poartă modelele disco. Materialele vor parcă să compenseze lipsa distracţiilor şi a petrecerilor de anul trecut, aşa că doamnele au de ales între lamé-uri, ţesături strălucitoare, cu paiete ş.a.m.d. Modelul e mai puţin important: pantalonii pot fi mulaţi sau drepţi, şic, prinşi în talie cu cordon. 

 

Fuste despicate

După valul de fuste prinse-n nasturi de sus până jos, cele din tendinţele 2021 au obligatoriu crăpătură pe picior. Croiala favorită pentru fuste (şi cea mai senzuală) este parte peste parte, care dezvăluie, fără a arăta însă prea mult. 

 

Cizmuliţe albe

La capitolul accesorii, revin în modă curelele late, care pot însoţi toate piesele favorite - de la pardesiu la rochie sau bluză. Se poartă bine strânsă pe talie şi pe deasupra veşmintelor, pentru a fi cât mai vizibilă. 

În materie de încălţăminte, preferatele sezonului de primăvară sunt cizmuliţele albe, din piele, pentru un efect tip anii ’60. Pot avea carâmbul mai scurt sau mai lung, nu contează - însă musai trebuie asortate cu o fustă mini sau cu un sarafan. Geanta cea mai potrivită nu-i nici mare, nici mică: e rigidă şi-n formă de jumătate de lună (model demi-lune). Se poartă prinsă cu curea lungă, pe umăr sau peste piept. 

 

 

În materie de lenjerie intimă, body-ul e obligatoriu. Poate fi purtat şi prin casă, şi afară, asortat cu o pereche de blugi cu talie joasă. 

 

 

Pentru nonconformiste

În afară de cizmuliţele albe şi feminine, la modă sunt şi ghetele cu talpă-platformă cauciucată. Talpa este elementul-cheie: poate fi roşie, roz, albă sau bicoloră, important e să arate ca o jantă de motocicletă. Genul ăsta de încălţări, aparent agresive şi masculine, se asortează cu un blazer, cu o pereche de colanţi şi cu o rochiţă, toate negre. Accesorii: ochelari dreptunghiulari, curea vintage argintată peste blazer. 

×