x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta...Elisabeta Oleniuc-Lipa

Astazi e ziua ta...Elisabeta Oleniuc-Lipa

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    26 Oct 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta...Elisabeta Oleniuc-Lipa

Si-a dedicat peste 20 de ani canotajului. De cinci ori a fost campioana olimpica. In 2000 a fost declarata cea mai buna canotoare din lume de catre Federatia Internationala de Canotaj. Elisabeta Oleniuc-Lipa implineste astazi 42 de ani.

"Mi-am regasit familia de la Snagov"

"Astazi, de ziua mea, pregatesc o petrecere cu toti colegii mei de la birou, pentru ca acolo ma simt ca acasa. Acolo mi-am regasit familia de la Snagov. In week-end, avand in vedere ca finele mele sunt in cantonament, vreau sa-mi sarbatoresc ziua si alaturi de ele. Visul meu este sa ma mut in casa la care se lucreaza de patru ani si inca nu este gata. Sper sa-mi pot indeplini acest vis cat mai curand.

A fost un an plin pentru mine si inca nu s-a terminat. Sunt bucuroasa pentru ca am fost sanatoasa si am putut sa le fac pe toate. Dupa ce m-am hotarat sa renunt la sportul de performanta, am decis sa ma dedic in totalitate carierei profesionale. Sunt director-adjunct la Directia Informare si Relatii Publice in Ministerul Administratiei si Internelor. Anul trecut am inceput doctoratul, anul acesta mi-am terminat examenele. Pot sa spun cu mandrie ca am reusit sa fac performante si in acest domeniu. Avem foarte multe competitii nationale, doar cu cadrele Ministerului Administratiei si Internelor, avem campionate balcanice ale politiilor, campionate europene. Omul are nevoie si de miscare ca sa poata avea o minte sanatoasa. Trebuie sa se inteleaga ca sportul inseamna in primul rand sanatate. Sunt vicepresedintele Federatiei Romane de Canotaj si mi-am dorit enorm de mult sa construim o pista olimpica. De acest lucru a depins revenirea mea pentru Beijing. Mi s-au pus foarte multe intrebari in acest sens si am raspuns ca nu mai am nici o motivatie pentru a reveni. Daca ar fi sa revin, as face-o cu conditia sa am o pista olimpica, pentru a ma putea antrena. Imi pare rau ca m-am implicat in acest proiect, pentru ca am fost la presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. M-a sprijinit, a inteles de ce ne este necesara aceasta pista, ce inseamna acest sport in tara noastra, ce rezultate are. A facut tot posibilul si a aprobat primul milion de euro pentru construirea ei, dar mai departe nu am gasit intelegere. Sunt o luptatoare si sunt convinsa ca pana la urma o sa reusesc sa finalizez acest proiect.

Sportul este viata mea. Prin sport, eu m-am realizat. Sportul m-a format. Sportul m-a educat. Sportul mi-a dat ceea ce am si ceea ce sunt la ora actuala. Rolul nostru este sa promovam sportul, dar, din pacate, daca nu suntem ajutati, nu o putem face. Cea mai mare realizare a mea este baiatul meu, Dragos. Este elev in clasa a III-a si este foarte atras de sport. Ca fosta sportiva si cu asemenea performante imi doresc, cel putin o data, sa-i cante imnul la Jocurile Olimpice."

×
Subiecte în articol: calendar sportul