x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Floarea Calotă!

Astăzi e ziua ta... Floarea Calotă!

de Ramona Vintila    |    27 Mar 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Floarea Calotă!

S-a născut în Beuca, un sat al Teleormanului, nu departe de Siliştea Gumeşti a lui Marin Preda, în urmă cu 54 de ani. Îndrăgita interpretă de muzică populară Floarea Calotă face parte dintr-o specie rară de artişti. Glasul, care vine din adâncul fiinţei, o leagă de pământul ale cărui doruri şi frumuseţi trec, prin ea, către ceilalţi. Îi urăm "La mulţi ani!".

Cea mai mare bucurie a sa este faptul că Dumnezeu a dăruit-o cu glas şi că a putut să adune în jurul său mulţi oameni care au crezut şi au înţeles mesajul său artistic. Se simte bine atunci când cântă, şi "acesta este semnul existenţei mele pe pământ". Un punct foarte important pentru cariera sa a fost emisiunea-concurs a televiziunii naţionale "Floarea din grădină". Era o emisiune de mare succes. "Eu, având un repertoriu bogat şi venind chiar din locuri unde se cânta folclor adevărat, m-am prezentat, am cântat şi am convins juriul că merit trofeul «Floarea din grădină». Apoi am făcut primele înregistrări la radio şi uite aşa a început cariera mea", ne mărturisea apreciata interpretă.

Primii oameni care i-au influenţat viaţa prin sfaturi şi griji au fost, bineînţeles, părinţii săi. Oameni simpli, de la ţară, care au avut viaţa clădită pe cinste şi pe bun-simţ. Dorinţa de schimbare a determinat-o să intre în viaţa politică. "Prin anii '90 locuiam la Roşiorii de Vede cu familia mea, eram tânără mamă a doi copilaşi şi înfruntasem destule greutăţi, ca tot românul. Am sperat, ca mulţi oameni, că intrând în politică o să pot participa şi eu la schimbare." A rămas tot la cântec din '96, pentru că a considerat că e mai important pentru ea.

Viaţa curge cu bune, cu mai puţin bune, avem experienţe noi, cunoaştem mereu alţi oameni, citim alte cărţi şi măcar o dată pe an facem câte un bilanţ. "Semnele distincte ale bilanţului meu sunt cântecele propriu-zise şi cele de suflet care îmi întineresc arborele vieţii cu două crengi înflorite numite Ioana şi Mihai. Mă rog să îi văd împliniţi, îi ajut după puteri şi sper că dintr-o altă dimensiune îi veghează şi tatăl lor, scriitorul Nicolae Lupu."

×
Subiecte în articol: calendar