x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Gabriela Szabo

Astăzi e ziua ta, Gabriela Szabo

de Ramona Vintila    |    14 Noi 2013   •   00:02
Astăzi e ziua ta, Gabriela Szabo
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Sportul a însemnat totul pentru ea, s-a dedicat cu totul, trup şi suflet atletismului de la vârsta de 13 ani, a făcut tot ceea ce a făcut cu extrem de multă dragoste şi pasiune, şi asta s-a văzut în rezultate. Fostă atletă de talie mondială, a fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei. Gabriela Szabo împlineşte astăzi 38 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

M-am dedicat trup şi suflet atletismului de la vârsta de 13 ani
“Nostalgia anilor frumoşi din spate mă mai bântuie din când în când”
“Nu numai de când lucrez în Ministerul Tineretului şi Sportului, dar de când am fost aleasă în forurile internaţionale, mai precis la Asociaţia Europeană de Atletism, sunt implicată atât în România, cât şi în străinătate în activităţi de management şi de promovare a sportului şi în special a atletismului. Muncesc enorm de mult, călătoresc extrem de mult, ne întâlnim în comisii şi comitete pentru a pune la punct nu numai strategia din 2014-2020 a  Asociaţiei Europeane de Altletism, dar şi pentru a stabili managementul competiţional, totul trebuie să fie foarte bine pus la punct pentru atletismul european.
Sportul a însemnat totul pentru mine, m-am dedicat cu totul, trup şi suflet, atletismului de la vârsta de 13 ani, am făcut tot ceea ce am făcut cu extrem de multă dragoste şi pasiune, şi asta s-a văzut în rezultate. De atunci şi până acum nu s-au schimbat foarte multe lucruri în atletismul românesc.
După ce am renunţat la activitatea competiţională m-am odihnit şi am studiat. Am studiat şapte ani, mi-am continuat studiile la Academia de Educaţie Fizică şi Sport, am terminat masterul, apoi doctoratul, am muncit în paralel la Federaţia Română de Atletism şi în forurile internaţionale, acolo unde am fost aleasă.
Fiind atletă, mi-e foarte greu să judec atletismul. Am pierdut alegerile la Federaţia Română de Atletism, unde am candidat pentru funcţia de preşedinte, am vrut să vin cu un suflu nou în tot ceea ce înseamnă mişcarea atletismului românesc, din păcate, probabil că strategia mea nu a fost înţeleasă, într-adevăr a fost o strategie modernistă, nu conservatoare. Sunt foarte multe lucruri de făcut, mai ales că am avut o experienţă de opt ani în federaţie, aşa cum spuneam atât în managementul din România, dar şi în cel internaţional, ştiam ce trebuia să păstrez, ce trebuia să schimb, din păcate nu s-a înţeles, poate data viitoare, cine ştie. Nu pot totuşi să pun o etichetă peste tot ceea ce înseamnă atletismul românesc pentru că atletismul sunt şi eu. Cum aş putea să critic sportul care mi-a dat atât de multe lucruri?
Îmi pare rău că timpul trece atât de repede şi că a trebuit să mă retrag din activitatea sportivă, sunt un om care nu are regrete, dar ştiţi cum e, nostalgia anilor frumoşi din spate mă mai bântuie din când în când. Încerc să trăiesc fiecare moment frumos şi să mă bucur de tot ce este frumos. În rest, nu sunt omul care îşi sărbătoreşte ziua de naştere.
Vreau să transmit tuturor gândurile mele bune şi să avem parte de sănătate, cred că e cel mai important lucru. Să ne bucurăm de fiecare clipă frumoasă pentru că merită.”

×
Subiecte în articol: gabriela szabo