x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Horatiu Malaele

Astazi e ziua ta... - Horatiu Malaele

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    01 Aug 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta... - Horatiu Malaele

Isi poarta cu aceeasi pasiune haina de actor, bagheta de regizor si penita de grafician. Desi astazi implineste 53 de ani, maestrul Horatiu Malaele marturiseste ca este inca ancorat in varsta de 27 de ani.

"Cred ca omul este predestinat"

Jurnalul National: Inainte de teatru, la scoala recitati poezii?
Horatiu Malaele: Da. Eram foarte prost recitator, cum am debutat de altfel si ca foarte prost desenator. Dar am intalnit un profesor in clasa a IV-a, Nicu Gheorghe. A avut subtilitatea sa ma faca sa cred ca, totusi desenez foarte bine, asa incat, am ajuns in clasa a XII-a, si desenam cel mai bine din oras. Numai ca, Dumnezeu a vrut altfel, Dumnezeu si chistocul lui dumnezeiesc, si iata ca lucrurile s-au invartit inspre teatru.

Destinul dumneavoastra a fost schimbat de un chistoc de tigara?
A fost un semn. Eu, intr-o anumita masura, am si ceva superstitii, cred si in semne. Cred si in faptul ca omul este predestinat. Revenind la chistoc, era al unei mari personalitati care se numeste Liviu Ciulei. Eram in pragul examenului de admitere la Institutul de Teatru si trecand cu nostalgie pe langa Teatru Bulandra, pe care il divinizam, un geam s-a deschis si domnul Ciulei care vorbea cu cei dinauntru a aruncat chistocul in capul meu. Am stins chistocul si l-am pastrat pana dupa examenul de admitere, pe care l-am luat.

Ce este cu adevarat important pentru dvs.?
In viata unui om importanta este familia. M-a intrebat cineva cui datorez succesul meu si am raspuns: "Familiei mele si bunului Dumnezeu". Chiar cred ca sunt doua coordonate dupa care trebuie sa te ghidezi.

Care au fost cele mai impresionante dovezi de dragoste ale publicului?
Ma impresioneaza si acum faptul ca, in timp ce multe teatre erau inchise pe caldurile astea fenomenale, lumea a venit in iulie la Bulandra. La "Cafeneaua", "Unchiul Vanea" si la "Mascariciul" erau salile arhipline. Un mai mare hatar, o mai mare bucurie pe care poate sa ti-o faca publicul nu cred ca exista.

Cum a fost anul ce se incheie in viata dvs.?
A fost un an bun, plin. Am continuat sa joc spectacolele mele de suflet si asta e pentru mine primordial. Am avut cateva expozitii de caricatura, grafica si pictura pe care le-am plimbat la Venetia, New York si Bonn. Am avut un turneu flatant si binevenit la Tel Aviv, unde am avut un mare succes cu "Mascariciul". Am continuat repetitiile la Teatrul de Comedie cu "Regizorul", pe care vreau sa-l scot la lumina la inceputul lui octombrie. Am terminat un film cu Serban Marinescu, termin acum un film cu domnul Margineanu, incep un film serial la Televiziunea Romana... Am lucrat cu ambitie si cu efort si cred eu ca am facut niste lucruri bune.
×
Subiecte în articol: calendar cred