x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Iarina Demian

Astăzi e ziua ta, Iarina Demian

de Ramona Vintila    |    17 Iul 2013   •   00:27
Astăzi e ziua ta, Iarina Demian

“De multe ori pierd noţiunea timpului şi apăr copilăria din mine, de care am nevoie ca de un scut...”

Sunt sigură că există fericire

Personalitate covârşitoare a scenei de teatru şi filmului românesc, Iarina Demian îşi sărbătoreşte vineri ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”


“Nu cred că ziua de naştere înseamnă mai mult decât ziua de ieri sau cea de mâine. Pentru mine este o zi obişnuită în care nu fac nimic special. Timpul poate deveni duşmanul nostru, dacă îl măsurăm prea des. Nu am pasiunea statisticilor sau a cronologiilor. Câte victorii, câte înfrângeri, câte umilinţe, câţi duşmani, câte trădări, ora, ziua, luna, anul. De multe ori pierd noţiunea timpului şi apăr copilăria din mine, de care am nevoie ca de un scut...

Într-o zi am văzut un om care avea două cioturi în loc de mâini, şi care băga aţa în ac cu degetul mare şi cel arătător de la piciorul drept. Atunci am înţeles cât sunt de fericită... şi câte miracole mă înconjoară. Mi-am dat seama că cel mai important lucru este «să trăieşti viu, dincolo de o perdantă preocupare pentru sine şi pentru ale tale».

Profesia pe care mi-am ales-o? A fost o nebunie inspirată pe care mulţi au asemuit-o cu «un regat, un univers fermecat în mijlocul unei lumi din ce în ce mai dezamăgitoare». Nu am câştigat nimic în viaţă fără muncă, nici măcar un bilet la loto, aşa că nu m-am bazat pe noroc. În teatru, ca să ai şi noroc, trebuie să porţi permanent o mască, aceea a omului prietenos şi amabil. Nu sunt prietenoasă şi nici amabilă cu răul încarnat în oameni sau lucruri. Cu fiecare an care trece mă simt mai responsabilă pentru ce fac şi pentru felul cum trăiesc. Îmi este greu să-i iubesc pe cei care mă insultă fără motiv pe stradă sau aiurea, dar măcar încerc să îmi amintesc că uneori nici «iubirea nu este mai lesnicioasă decât obsesia păcatului şi a căinţei». Un proverb japonez spune că trebuie să zâmbim ca să atragem fericirea! Eu încerc... fiindcă sunt sigură că există fericire!”                            

 

×
Subiecte în articol: iarina demian